Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Fee Fleur tovert met dieren
Boek

Fee Fleur tovert met dieren ([2017])/ Marianne Witte, tekeningen: Jeska Verstegen

Fee Fleur gaat met haar vriendjes naar de school voor feetjes. Ze leert een spreuk. Maar bij Fleur lukt het niet. Ze maakt taart, geen brood. Dat is toch niet erg? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van twee eerder los verschenen verhalen over fee Fleur die samen met haar vriendjes naar de school voor feetjes gaat. In 'Fee Fleur' keijgen ze een nieuwe juf in de klas. Deze juf is nors en vlug boos. Als Fleur haar zegt dat ze meer op een heks dan op een fee lijkt, kan de juf niet meer bewegen. In 'Een paard op school' leren fee Fleur en haar vriendjes dingen groter of kleiner maken. Een loslopend paard trekt hun aandacht. Ze vinden het paard lief en toveren vleugels, zodat het dier kan vliegen. Dan blijkt dat de eigenaar op zoek is naar zijn paard. De feetjes zien er als gewone kinderen uit, maar ze hebben wel gele, roodgestipte vleugels. Net als kinderen houden ze van experimenteren en van actie. Ze zijn speels en doen alleen maar leuke dingen. Fantasierijke verhalen waarin kinderen zich gemakkelijk kunnen inleven. De vlotte, eenvoudige tekst, AVI-E3, bestaat hoofdzakelijk uit eenlettergrepige woorden en bevat geen hoofdletters. Er zit veel afwisseling in de tekst, dankzij de vele dialogen, met uitroepen, toverspreuken en klanknabootsingen. De pagina's zijn volledig ingenomen door vrolijke illustraties in waterverf en inkt, met tekstblokken in de witruimtes. Ontspannende lectuur voor kinderen vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020678321

Titel Fee Fleur tovert met dieren
Uniforme titel Fee Fleur Een paard op school
Auteur Marianne Witte
Secundaire auteur Jeska Verstegen
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2017]
Overige gegevens 29, 29 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie ISBN 978-90-206-7832-1 niet in boek - Bevat: Fee Fleur ; Een paard op school. - (c)2008, (c)2013. - (Fee Fleur) (Klavertje een-serie)
ISBN 9789020678321
PPN 410916072
Genre sprookjes
Thematrefwoord Feeen ; Toveren ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Leren lezen met Kluitman
Boek

Leren lezen met Kluitman (2014-...)

vol.
Uitgeleend