Dat is je eigen zaak!
Boek

Dat is je eigen zaak! het Klokhuis onderneemt ([2017])/ Paulien Smeulders & Annemarie Bon, artdirection, grafisch ontwerp en illustraties Suzanne Hertogs, Anne de Laat ; redactie Het Klokhuis Astrid Crebas

Wil je een eigen YouTube-kanaal opzetten of een eigen kledinglijn? Lees hoe je zelf een onderneming begint en wat daar allemaal bij komt kijken. Met enthousiaste verhalen van jonge ondernemers en veel kleurenillustraties en -foto's. Vanaf ca. 10 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 21/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Bedrijf en beroep STARTENDE ONDERNEMINGEN SMEU SMEU
  • Uitgeleend tot: 26/04/2024
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Bedrijf en beroep STARTENDE ONDERNEMINGEN SMEU

Recensie

Ondernemen, dat leren kinderen in deze uitgave! Na een voorwoord van Prins Constantijn ('Gewoon doen!') volgen negen hoofdstukken over veel aspecten van het ondernemerschap. Bijvoorbeeld: Hoe kom je op een topidee? Hoe maak je reclame? Maar ook: duurzaam ondernemen, doelgroep bepalen en prijsbepaling. De informatie wordt afgewisseld met succesverhalen van andere jonge ondernemers (tussen de 9 en 16 jaar), interviews, tips, weetjes en verschillende tests. De afsluiting 'Durf te dromen' is van de (vrouwelijke) voorzitter van de Raad van Bestuur van de Kamer van Koophandel. In eerste instantie lijkt een eigen handeltje beginnen cq. ondernemen vooral een onderwerp voor twintigers. Maar met het boek eenmaal in handen blijkt dat ook een jongere doelgroep hiermee aan de gang kan, met als treffend voorbeeld de nagellakactie van Tijn (Serious Request 2016). De boodschap is duidelijk: iedereen kan ondernemen, waarbij klein beginnen (op de vrijmarkt bv.) een prima begin is. Vierkant boek, keurig verzorgd, met een kleurrijke opmaak, veel kleurentekeningen en -foto's doet het tijdschriftachtig aan. Een toegankelijk en aantrekkelijk boek om van a tot z te lezen of om als naslag te gebruiken. In 2016 verscheen 'Het Klokhuis Paardenboek'*. Vanaf ca. 10 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020673647 | 127 pagina's

Titel Dat is je eigen zaak! : het Klokhuis onderneemt
Auteur Paulien Smeulders
Instelling /NTR:, Hilversum ; /Kamer van Koophandel Nederland
Secundaire auteur Annemarie Bon ; Suzanne Hertogs ; Astrid Crebas
Type materiaal Boek
Uitgave [Hilversum] : Stichting NTR, [2017] - [Alkmaar] : Kluitman
Overige gegevens 127 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met de Kamer van Koophandel
ISBN 9789020673647
PPN 410961434
Rubriekscode 360.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Startende ondernemingen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Startende ondernemingen