Kleuren
Boek

Kleuren (2017)/ gebaseerd op de Eikenbosverhalen van Julia Donaldson, Axel Scheffler ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Muis draagt een roze jurk, Eekhoorn knabbelt op een bruine noot en bij Konijn staat een mand met oranje wortels. En wat doen de vrienden uit het Eikenbos met elkaar onder de blauwe lucht? Oblong hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Oblong hardkartonnen prentenboekje over de dieren die bekend zijn uit de serie 'Eikenbosverhalen', waarin eerder o.a. vier hardkartonnen flapjesboeken verschenen. Dit deeltje gaat over kleuren. Op elke rechterpagina presenteert een van de dierenvrienden een kleur. De groene kikker krijgt een brief, Muis draagt een roze jurk, Eekhoorn knabbelt op een bruine noot en bij Konijn in de keuken staat een mand met oranje wortels. De sfeervolle illustraties staan met afgeronde hoeken op een witte ondergrond, met een enkele regel beschrijvend tekst eronder. De linkerpagina is egaal gekleurd in de betreffende kleur, die in grote letters midden in het kleurvlak is gedrukt. Op de laatste pagina komen alle vrolijke vriendjes samen onder een blauwe lucht: goed weer om te picknicken! Sfeervol, bruikbaar peuterboekje over kleuren van de makers van o.a. de boeken over de wereldberoemde Gruffalo. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Tellen'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047708995

Titel Kleuren
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Alex Scheffler ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2017
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 × 20 cm
Annotatie Tekst Julia Donaldson ; illustraties Axel Scheffler - Vertaling van: Colours. - London : MacMillan Publishers Ltd, (c)2016. - (Tales from Acorn Wood)
ISBN 9789047708995
PPN 412898500
Thematrefwoord Kleuren ; Picknicken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Eikenbosverhalen
Boek

Eikenbosverhalen (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Julia Donaldson