Het verhaal achter de beroemdste schilderijen van de wereld
Boek

Het verhaal achter de beroemdste schilderijen van de wereld (2017)/ Charlie Ayres, vertaling [uit het Engels]: Lydia Meeder

Via de Mona Lisa en negentien andere beroemde schilderijen leer je van alles over de schilders, de tijd en plaats waarin zij leefden en de schilderkunst. Met kleurenfoto's van de werken en opdrachten. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De kleurige inhoudsopgave en inleiding geven een voorproefje van twintig beroemde schilderijen van Europese kunstenaars, van Van Eyk (vijftiende eeuw) tot Gauguin (negentiende eeuw). Aan elk schilderij zijn vier pagina's gewijd, met links het tafereel en korte inleiding in een kleine letter. Daarna volgen drie pagina's met een verhalende hoofdtekst (grotere letter) vanuit het kunstenaar-perspectief (niet altijd consequent volgehouden), omlijst door kadertekstjes met uitsneden. Daarin staan soms ander werk van de kunstenaar, een (zelf)portret, weetjes, doe-opdrachten en websites (alleen Engelstalig). De taal is niet eenvoudig en niet alle moeilijke woorden worden verklaard (bijvoorbeeld draperen, contouren). Woordenlijstwoorden zijn niet vetgedrukt. Veel uitnodigende vragen aan de lezer (zoals 'Wat voor gevoel krijg jij bij dit schilderij?') en leuke doe-opdrachten (zoals soundtrack maken bij schilderij, wolken schetsen). Ook dankzij de mengeling van feit en fictie is er veel te genieten in dit mooi vormgegeven boek (A4-formaat) met prachtige foto's van werken. Achterin: korte levensloop per kunstenaar, musea, woordenlijst en beeldverantwoording. Van dezelfde auteur is 'Beroemde kunstenaars: van Giotto tot Van Gogh'*. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047709039 | 96 pagina's

Titel Het verhaal achter de beroemdste schilderijen van de wereld
Auteur Charlie Ayres
Secundaire auteur Lydia Meeder
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2017
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: The story of the greatest paintings. - London : Thames & Hudson Ltd, (c)2010
ISBN 9789047709039
PPN 412589818
Rubriekscode 731
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schilderkunst; Geschiedenis
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Schilderkunst