Ballerinadroom
Boek

Ballerinadroom een waargebeurd verhaal ([2017])/ Michaela DePrince en Elaine DePrince, illustraties van Ella Okstad

Omdat het oorlog is, komt de Afrikaanse Michaela (ik-figuur) in een weeshuis terecht. Door een ziekte heeft ze witte vlekken op haar bruine huid. Zal haar droom om ballerina te worden uitkomen? Verhaal over het leven van ballerina Michaela DePrince, met kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een Sierra-Leonees peutermeisje (ik-figuur) komt na het overlijden van haar ouders tijdens de oorlog in een weeshuis terecht. Daar groeit ze zonder veel toekomstperspectief op vanwege een huidziekte, vitiligo, waardoor ze witte vlekken op haar bruine huid heeft. Ze vindt een foto van een ballerina en wil net zo gelukkig en mooi worden als de getoonde vrouw. Als kleuter wordt het meisje samen met haar beste vriendin geadopteerd; in Amerika groeien ze op als zusjes. Autobiografische raamvertelling over een van de weinige professionele zwarte ballerina's ter wereld, Michaela DePrince, die in 2016 tweede soliste bij het Nationale Ballet werd en o.a. danste in een video van Beyoncé. Thema is het waarmaken van je droom ook al is je huid gevlekt of donker. De indeling in korte hoofdstukken, de ruime bladspiegel met een groot lettertype verhogen de leesbaarheid. De tekst laat zich goed (voor)lezen; begrippen zoals de posities van ballet en spitzen worden binnen het verhaal verklaard. Voorzien van vele kleurrijke, aantrekkelijk getekende illustraties die essentieel zijn voor het invoelen van het zweefgevoel bij ballet en de angst tijdens de vlucht door de jungle. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789025113896 | 55 pagina's

Titel Ballerinadroom : een waargebeurd verhaal
Auteur Michaela DePrince
Secundaire auteur Elaine DePrince ; Ella Okstad ; M. Hoogland
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2017]
Overige gegevens 55 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling uit het Engels: (c)M. Hoogland - Vertaling van: Ballerina dreams, a true story. - London : Faber & Faber Limited, 2017
ISBN 9789025113896
PPN 411303392
Rubriekscode 791.55
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Balletdanseressen ; Buitenlandse adoptiekinderen
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Ballet