Ik zal de laatste zijn
Boek

Ik zal de laatste zijn mijn strijd tegen de Islamitische Staat ([2017])/ Nadia Murad met Jenna Krajeski, vertaald uit het Engels door Gies Aalberts en Erik de Vries ; met een voorwoord van Amal Clooney

Nadia Murad, een jezidi-meisje uit Irak, vertelt haar schrijnende verhaal over mishandeling, verkrachting en de dood van haar zes broers, moeder en bijna alle jezidi-mannen uit haar dorp door ISIS-strijders.

Aanwezigheid

Recensie

Nadia Murad, een jezidi-meisje uit Irak, wordt door ISIS-strijders meegenomen als seksslavin. Ze wordt geslagen en vele malen verkracht. Hetzelfde gebeurt met haar zussen en nichtjes. Zes van haar broers worden gedood, haar moeder ook en bijna alle jezidi-mannen uit haar dorp. Het lukt Nadia om te ontsnappen. Sindsdien vertelt ze over de hele wereld haar schrijnende verhaal. Ze wil dat de ISIS-mannen berecht worden voor genocide en misdaden tegen de mensheid. Ze wordt in haar strijd gesteund door mensenrechtenadvocaat Amal Clooney. Haar verhaal is gedetailleerd en realistisch beschreven. Ze vertelt hoe de jezidi's, een niet-islamitische religieuze groepering in Irak, leven en hoe hun familiebanden in elkaar zitten. Het is goed geschreven, onthullend en waar gebeurd. Daarom beslist een þmustþ om te lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789026339042 | 335 pagina's

Titel Ik zal de laatste zijn : mijn strijd tegen de Islamitische Staat
Auteur Nadia Murad
Secundaire auteur Jenna Krajeski ; Gies Aalberts ; Amal Clooney
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2017]
Overige gegevens 335 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The last girl. - New York : Tim Duggan Books, (c)2017
ISBN 9789026339042
PPN 412830159
Rubriekscode 330.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrouwen; Islamitische Staat ; Jezidi's
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Terrorisme