Driehoek
Boek

Driehoek (2017)/ door Mac Barnett & Jon Klassen, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Driehoek loopt door zijn driehoekige deur uit zijn driehoekige huis. Hij gaat een gemeen grapje uithalen met Vierkant. Hij weet dat Vierkant bang is voor slangen en laat hem schrikken. Maar Vierkant weet ook iets van Driehoek. Prentenboek met sobere kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Driehoek heeft een plan: hij gaat een nare grap uithalen met Vierkant, en verkneukelt zich bij het idee. Hij loopt langs kleine driehoeken, grote driehoeken en vormen zonder naam. Vierkant is bang voor slangen, en hij schrikt als Driehoek sist voor zijn huis. Maar Vierkant pakt Driehoek terug op zijn angst voor het donker, en zegt dat hij Driehoeks plan doorzag. Schrijver en illustrator werkten al eerder samen, o.a. aan 'Bas en Daan graven een gat'*; Klassen kennen we vooral van zijn succesvolle 'hoedtrilogie'. Het vierkante boek heeft stevig papier en een strakke vormgeving. Op de witte voorkant staat slechts een een grote zwarte driehoek met ogen en pootjes; geen tekst. Achterop staat op de 'achterkant' van Driehoek een korte flaptekst. De illustrator blijft bij zijn herkenbare, sobere kleuren: veel wit, groen, grijs, bruin en zwart in grote vlakken. Elke pagina heeft maximaal vier regels tekst in korte, heldere zinnen. Vormen en angsten spelen in dit aparte prentenboek de hoofdrol. De personages klieren en zijn niet sympathiek. Dit maakt het zeer geschikt om over na te praten. Opmerkelijk prentenboek van bekende makers, dat vooral opvalt door een strakke, heldere vormgeving. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025767464

Titel Driehoek
Auteur Mac Barnett
Secundaire auteur Jon Klassen ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2017
Overige gegevens 47 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Tekst Mac Barnett ; illustraties Jon Klassen - Vertaling van: Triangle. - Sommerville MA : Candlewick Press, (c)2017
ISBN 9789025767464
PPN 409081205
Thematrefwoord Angsten ; Vormen ; Pesten
Taal Nederlands