Sientje is te dik
Boek

Sientje is te dik uitleg voor kinderen over gewichtscontrole ([2014])/ Denise Harsveldt, bewerking & vormgeving: Marc Bos

Sientje (5, ik-figuur) is iets te dik en moet wat afvallen. Lees hoe ij dat doet, dat zij naar de dokter gaat en de gevolgen voor het kind en zijn omgeving. Met informatie voor opvoeders, richtlijn voor gezonde voeding en eenvoudige kleurenillustraties. Voorlezen aan kinderen van ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sientje (5, ik-figuur) is iets te dik en moet een paar kilootjes kwijt raken. In deze eenvoudig vormgegeven vierkante uitgave vertelt ze over hoe dat gaat en wat ze wel/niet mag eten of doen. De wijze waarop het verhaal verteld wordt, lijkt op een soort interview. In de vertelling geeft Sientje (of haar moeder) telkens antwoord op een aantal vragen zoals: of Sientje weet hoe het komt dat ze een beetje te dik is, of ze er voor naar de dokter is geweest en wat ze moet doen om af te vallen. Het wordt op luchtige en alledaagse wijze neergezet, waardoor het onderwerp niet al te beladen is voor jonge kinderen. De teksten zijn neergezet in een dyslexie-vriendelijk lettertype en worden ondersteund door kleurrijke illustraties. Achterin vinden we een pagina met informatie voor volwassenen en een voedingsrichtlijn. De informatieve uitgave is onderdeel van een bredere serie boeken die allemaal voedinggerelateerd zijn (zie ook www.semolinokids.nl). Er zijn aparte uitgaven voor jongens en meisjes. Geschikt voor meisjes van ca. 4 t/m 7 jaar. Voor jongens verscheen 'Sammie is te dik'*.

Specificaties

Nederlands | 9789492650085

Titel Sientje is te dik : uitleg voor kinderen over gewichtscontrole
Auteur Denise Harsveldt
Secundaire auteur Marc Bos
Type materiaal Boek
Uitgave [Bussum] : Semolino, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789492650085
PPN 408447974
Rubriekscode 605.16
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Overgewicht
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Overgewicht