Het grote makkelijke moestuin kinderboek
Boek

Het grote makkelijke moestuin kinderboek ([2016])/ geschreven door Jelle Medema en Saskia Naber, illustraties groentes: Robbin de Weerdt ; illustraties karakters etc.: Jelle Medema

Jelle vertelt Roos en Seb hoe ze een moestuin kunnen maken. Met uitleg over het zaaien, planten, verzorgen en oogsten van allerlei groentes en kruiden. Met zaaikalender en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Roos en Seb willen graag een moestuintje beginnen, maar volgens opa is dat veel te moeilijk voor kinderen. Wanneer ze Jelle ontmoeten, die al vanaf zijn veertiende moestuiniert, mogen ze zijn tuinschrift lenen. Dat staat bomvol duidelijke informatie over de basisbehoeften van de planten (zonlicht, lucht, water, voeding en ruimte), over hoe je een tuinbak maakt, wat voor grondmengsel je gebruikt, en hoe je zaait, wiedt en oogst. Met tuinkalender en informatie over een twintigtal groenten en kruiden. De vlotte teksten, verdeeld over vele alinea's met een ruime interlinie, zijn gedrukt in een onregelmatig dyslexievriendelijk lettertype, dat echter meestal niet door elke 'gewone' lezer gewaardeerd wordt. De auteur, die grafisch vormgever is, zorgde voor leuke stripachtige illustraties in natuurtinten. In een apart hoofdstuk achterin staan praktische tips voor volwassenen die kinderen willen helpen bij het opzetten van een moestuin. Aanvullende informatie is te vinden op de website www.makkelijkemoestuin.nl. De tekst komt voor een groot deel overeen met die in 'Jelle's tuinschrift' (2014)*, illustraties zijn wel in dezelfde stijl maar niet hetzelfde. Voor oudere kinderen verscheen 'Jelle's makkelijke moestuin' (2012)**. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789081431880 | 80 pagina's

Titel Het grote makkelijke moestuin kinderboek
Auteur Jelle Medema
Secundaire auteur Saskia Naber ; Robbin de Weerdt
Type materiaal Boek
Uitgave [Den Andel] : Natuurlijk Zien, [2016]
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Leer samen met ons moestuinieren!
ISBN 9789081431880
PPN 409737623
Rubriekscode 637.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Groenteteelt ; Moestuinen
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Moestuinen