Jeeves en de liefde
Boek

Jeeves en de liefde ([2017])/ P.G. Wodehouse, uit het Engels vertaald door Leonard Beuger ; en van een nawoord voorzien door Peter Nieuwenhuizen

Een aantal jonge heren van stand en een plaatselijke veldwachter raken verzeild in liefdesperikelen die door een wijze en pragmatische butler in goede banen geleid moeten worden.

Aanwezigheid

Recensie

P.G. Wodehouse (1881-1975) schreef meer dan honderd boeken en er verschenen achttien biografieën over hem. Zijn werk werd veelvuldig vertaald in het Nederlands. Dit verhaal speelt in Engeland, in de jaren voor de Eerste Wereldoorlog. Een aantal jonge heren van stand, dat niet hoeft te werken voor de kost, en een plaatselijke veldwachter raken verzeild in liefdesperikelen. De verteller is als de dood dat er een einde komt aan de verloving van één van de stellen, omdat hij vreest dat men hem zal verplichten te trouwen met de treurende dame. Jeeves, de wijze en pragmatische butler van de verteller, moet alles in goede banen zien te leiden. Het boek lezen is als kijken naar een klucht, eentje van hoog niveau, dat wel, niet alleen vanwege de gebeurtenissen, de ontwikkelingen en de ontknoping, maar vooral door het in ironie gedrenkte taalgebruik van de verteller. Je leest het boek met een 288 pagina's durende glimlach op de mond. Met dank aan de auteur én zeker ook aan de vertaler, Leonard Beuger.

Specificaties

Nederlands | 9789086841493 | 288 pagina's

Titel Jeeves en de liefde
Auteur P.G. Wodehouse
Secundaire auteur Leonard Beuger ; Peter Nieuwenhuizen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij IJzer, [2017]
Overige gegevens 288 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaling van: The mating season. - Herbert Jenkins Limited, 1949
ISBN 9789086841493
PPN 411965557
Genre humoristische roman
Thematrefwoord Butlers
Taal Nederlands