Stormwind
Boek

Stormwind samen zijn we vrij ([2017])/ Carola Wimmer, vertaald door Leny van Grootel

Mika (13) brengt de zomervakantie door bij haar oma, die een rijstal heeft. Mika probeert wat niemand ooit gelukt is: de hengst Stormwind temmen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mika (13) brengt de zomervakantie door bij haar onbekende oma, die een rijstal runt op het platteland. Wanneer ze in een afgesloten stal een eenzame hengst ontdekt, besluit Mika te proberen wat nog niemand is gelukt: Stormwind temmen. Maar van haar oma mag ze niet eens bij het paard in de buurt komen. Meeslepend verteld, wensvervullend paardenavontuur, doorspekt met termen uit de paardensport. Ondanks het wat oppervlakkige verhaal en clichématige karakters (de strenge oma, de knappe staljongen, de arrogante ruiter) zal de plot van een recalcitrant meisje met nul paardenkennis en -ervaring, maar met een bijzondere band met een (volgens velen onhandelbaar) paard veel lezers aanspreken. De alwetende verteller die het verhaal vertelt, zorgt voor een zekere afstand tussen de lezer en de personages. De scènes waarin Mika langzaam het vertrouwen van Stormwind wint, zijn echter ontroerend beschreven. Vertaald uit het Duits. Het verhaal is gebaseerd op het script van de gelijknamige Duitse jeugdfilm (dvd, 2015)*, waarvan ook deel 2 (2016) en deel 3 (2017) op dvd zijn verschenen. Aantrekkelijk foto-omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025113865 | 136 pagina's

Titel Stormwind : samen zijn we vrij
Auteur Carola Wimmer
Secundaire auteur Lea Schmidbauer ; Kristina Magdalena Henn ; Leny van Grootel
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2017]
Overige gegevens 136 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits. - Naar het filmscript van Lea Schmidbauer en Kristina Magdalena Henn. - Omslag vermeldt: Het boek van de film - Vertaling van: Ostwind : zusammen sind wir frei. - München : cbj Verlag, (c)2013
ISBN 9789025113865
PPN 411303384
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden
Taal Nederlands