De slaapster en de spintol
Boek

De slaapster en de spintol ([2017])/ Neil Gaiman, geillustreerd door Chris Riddell ; vertaald [uit het Engels] door Maria Postema

Een koningin gaat met drie dwergen op pad naar het buurland, om een prinses te redden die al honderd jaar slaapt. Met paginagrote illustraties in zwart-wit en goud. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

In dit fraai uitgevoerde, geïllustreerde verhaal is een aantal bekende sprookjes met elkaar verweven tot een nieuw sprookje, waarin de nieuwe insteek mooi is vermengd met de oude tradities. Een koningin schiet de prinses van haar buurland te hulp die al honderd jaar in slaap is (net als Doornroosje), nadat ze zich aan een spintol heeft geprikt. De koningin heeft (net als Sneeuwwitje) te lijden gehad onder een boze stiefmoeder, maar heeft duidelijk van haar ervaringen geleerd, iets waar ze nu haar voordeel mee doet. De tekst is goed van toon met een tikje plechtstatig taalgebruik, wat het sprookjeskarakter onderstreept. De gearceerde zwart-wittekeningen van Chris Riddell (Kate Greenaway Medal 2016), met veel afschrikwekkende figuren, staan over een hele pagina of bestaan uit verticale stroken, met een omlijsting van goud en goudkleurige details. Daarnaast zijn er losse tekeningen die soms van de pagina aflopen. Elk fragment begint met een versierde hoofdletter. Een betoverend mooie uitgave, uitgevoerd met goudfolie en goud op snee, in een cassette*. Voor sprookjesliefhebbers vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463490108 | 66 pagina's

Titel De slaapster en de spintol
Auteur Neil Gaiman
Secundaire auteur Chris Riddell ; Maria Postema
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave Utrecht : Blossom Books, [2017]
Overige gegevens 66 pagina's - zwart-wit illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaald van: The sleeper and the spindle. - London : Bloomsbury Publishing Plc., 2014
ISBN 9789463490108
PPN 409012092
Genre sprookjes - griezelverhaal
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands