Bij je volle verstand
Boek

Bij je volle verstand een uitnodiging voor sceptici ([2017])/ Tim Keller, vertaling [uit het Engels] Heleen Sytsma

Verdediging door de Amerikaanse predikant van het christelijk geloof, dat volgens hem een beter wereldbeeld biedt in vergelijking met het secularisme en atheisme, omdat het in staat is betekenis, vrijheid, identiteit, een moreel kompas en hoop te bieden.

Aanwezigheid

Recensie

De Amerikaanse predikant Tim Keller is een bevlogen verdediger van het christelijk geloof. Zijn boeken zijn ook in Nederland populair. 'Bij je volle verstand' is wellicht het lijvigste en argumentatief meest doorwrochte boek van zijn hand: bijna vierhonderd pagina's dik, waarvan bijna honderd pagina's eindnoten met literatuur en gedetailleerde discussies. Toch is dit een zeer leesbaar boek voor een breed publiek, waarin Keller betoogt dat 'secularisme' en atheïsme niet de afwezigheid van geloof zijn, maar een alternatief geloof, dus een alternatief wereldbeeld gebaseerd op een combinatie van rationele, emotionele, culturele en sociale factoren. Keller ziet weliswaar de deugden van secularisme, maar betoogt dat het faalt in het geven van betekenis, voldoening, vrijheid, identiteit, een moreel kompas en hoop. Het christelijk geloof daarentegen is in emotioneel en cultureel opzicht het meest logisch en verklaart de belangrijke zaken van het leven het meest overtuigend. Ofschoon formeel gericht aan 'sceptici' zal dit boek vooral veel gelovigen aanspreken om ze in hun geloof te bevestigen. Keller is een religieuze bestsellerauteur en biedt in dit boek een originele en argumentatief doorwrochte uitdaging aan atheïsme zoals je dat in het Nederlands weinig tegenkomt.

Specificaties

Nederlands | 9789051945454 | 399 pagina's

Titel Bij je volle verstand : een uitnodiging voor sceptici
Auteur Timothy Keller
Secundaire auteur Heleen Sytsma
Type materiaal Boek
Uitgave Franeker : Uitgeverij Van Wijnen, [2017]
Overige gegevens 399 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Making sense of God : an invitation to the skeptical. - New York : Viking, (c)2016
ISBN 9789051945454
PPN 411915029
Rubriekscode 235
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Christelijk geloof
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Christelijk geloof