De voorspelling van de adelaar
Boek

De voorspelling van de adelaar ([2017])/ Simon Scarrow, vertaald [uit het Engels] door Miebeth van Horn en René van Veen

Wanneer de Romeinse handelsschepen geregeld worden gekaapt door piraten, besluit de senaat van Rome een vloot te sturen en de piraten op te ruimen.

Recensie

Een titel uit de Adelaar reeks, waarin Cato en Macro, twee Romeinse centurions, gevaarlijke missies uitvoeren voor keizer Claudius. Dit keer betreft het een drietal mysterieuze rollen, in handen van piraten, die moeten worden teruggehaald. Een huzarenstukje dat moet lukken, anders is het Romeinse Rijk in gevaar. Het verhaal kent een tamelijk lange aanloop, maar na een honderdtal pagina's ben je gevangen en laat het je niet meer los. 'Gegrepen door overlevingsdrang', zoals de auteur het noemt, weten de helden zich uit de meest benarde posities te bevrijden en brengen ze hun avontuur tot een goed einde. Het is de wijze waarop ze zich met heldenmoed van hun taak kwijten die hen voor de lezer inneemt. Ze zijn onverzettelijk en tegelijk 'gewone' mannen met hun voorkeur voor wijn en vrouwen. Cato de denker, Macro de doener, ze vullen elkaar aan, dagen elkaar uit en de een is daar om de ander net op tijd te redden als het einde dreigt. Verraad, veel bloed, nog meer lijken en volop actie in een verhaal dat goed in elkaar steekt, ook al is de afloop van de gevechten vaak voorspelbaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021407883 | 479 pagina's

Titel De voorspelling van de adelaar
Auteur Simon Scarrow
Secundaire auteur Miebeth van Horn
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Q, [2017]
Overige gegevens 479 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The eagle's prophecy. - Headline, (c)2005
ISBN 9789021407883
PPN 411208896
Genre historische roman - zeeverhaal
Thematrefwoord Romeinse Rijk ; Zeerovers
Taal Nederlands