De gasreuzen
Boek

De gasreuzen Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus ([2017])/ Mary-Jane Wilkins, vertaling [uit het Engels]: Irene Venditti ; eindredactie: Hiskia Peters

Lees van alles over de planeten die het verst van de zon staan: Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus. Waarom worden ze gasreuzen genoemd? Met grote kleurenfoto's en doe-opdracht. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Stevige vierkante uitgave met een eenvoudige introductie op de vier planeten, die het verst van de zon afliggen. Welke planeten zijn er, hoe komen ze aan hun naam en hoe zien ze eruit ? De tien hoofdstukken over de diverse planeten bevatten korte teksten met uitleg over o.a. welke planeten door ruimtevaartuigen bezocht zijn. In gekleurde tekstblokjes staan, naast de feitelijke informatie, kleine weetjes en vermeldingen van recente wetenschappelijke ontwikkelingen. Het taalgebruik is goed afgestemd op de doelgroep. De schrijfster heeft op dit gebied veel voor kinderen gepubliceerd. Bevat paginagrote kleurenfoto's, die op een donkerblauwe ondergrond van 'de ruimte' staan. Stevig papier, glossy omslag en overzichtelijke opmaak. Met een kort voorwoord van de voorzitter van Sterrenwacht Mercurius. Achter in het boek staan een doetip (collage van Jupiter), een korte woordenlijst en enkele verwijzingen naar websites voor diegenen die meer willen weten. Geschikt voor op school. Uitgave in de subserie 'Ons zonnestelsel'* van de uitgebreide reeks 'Lees & weet meer'. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463410847 | 24 pagina's

Titel De gasreuzen : Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus
Auteur Mary-Jane Wilkins
Secundaire auteur Irene Venditti ; Hiskia Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Outer planets. - Brown Bear Books, (c)2017. - (Our solar system)
ISBN 9789463410847
PPN 412774151
Rubriekscode 552.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Planeten ; Jupiter (planeet) ; Saturnus (planeet) ; Uranus (planeet) ; Neptunus (planeet) ; Planetoiden
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Planeten

Relaties/Serie

Ons zonnestelsel
Boek

Ons zonnestelsel (2017- ...)

vol.
Uitgeleend
Mary-Jane Wilkins