De kosmos en ik
Boek

De kosmos en ik ([2017])/ Govert Schilling, redactie: Jet van den Toorn ; illustraties: Geza Dirks (www.geza.nu)

Hoe heet is het binnen in een ster? Leeft er iets op andere planeten? Klein en groot, heet en koud, dichtbij en ver weg: reis via deze thema's mee door het heelal. Met veel kleurenfoto's en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Leven in het heelal' (vanaf 2017) in het NEMO Science Museum te Amsterdam, verschijnt dit zeer aantrekkelijke, educatieve sterrenkundeboek voor de jonge liefhebber. De auteur (bekend van radio en tv en van zijn vele boeken voor een groot publiek) legt aan de hand van klein en groot, heet en koud, dichtbij en ver weg, uit hoe het heelal in elkaar steekt, waarom er leven is op aarde en waarom verre ruimtereizen (nog) niet mogelijk zijn. Elk onderwerp beslaat twee tot vier pagina's, de teksten staan in overzichtelijke alinea's. Kleurenfoto's en vrolijke stripachtige kleurenillustraties met uitleg in tekstballonnetjes, begeleiden de tekst. De illustraties zijn verrassend nuttig, ze maken de materie direct duidelijk. Het taalgebruik is, zoals de auteur eigen, eenvoudig en vol enthousiasme. Kinderen worden regelmatig aangesproken. Vaktermen staan roodgedrukt en worden direct uitgelegd. Met inhoudsopgave en register, geen websites. Een prachtboek dat naast boeiend ook geschikt is als basis voor een verdere verdieping in de sterrenkunde, vooral door de wiskundebeginselen die eenvoudig beschreven staan. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059568020 | 95 pagina's

Titel De kosmos en ik
Auteur Govert Schilling
Instelling /Science center NEMO, Amsterdam
Secundaire auteur Jet van den Toorn ; Geza Dirks
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Fontaine Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 95 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met NEMO Science Museum, Amsterdam. - Naar aanleiding van de tentoonstelling Leven in het heelal in NEMO Science Museum - Met register
ISBN 9789059568020
PPN 411119966
Rubriekscode 552.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Heelal ; Kosmologie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Heelal