Roza Rozeur, ingenieur
Boek

Roza Rozeur, ingenieur ([2017])/ door Andrea Beaty, illustraties David Roberts ; vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

'Waar andere mensen een hoop troep zien, ziet Roza Rozeur inspiratie. De verlegen Roza bouwt 's avonds, alleen op haar kamertje, van allerlei spulletjes de meest geweldige constructies. Worstjes-op-brood-automaten, zweefbroeken, slangenverdrijvende kaasslierthoeden. Iedereen zou er van onder de indruk zijn - als ze zou laten zien wat ze gemaakt heeft. Maar omdat ze bang is om te mislukken verbergt Roza haar uitvindingen onder haar bed. Totdat haar overgroottante Roos op bezoek komt. Zij laat Roza zien dat je je voor een eerste mislukking niet hoeft te schamen - je moet er juist een feestje van maken!'- bron: internetRoza Rozegeur wil dolgraag ingenieur worden. Ze maakt van afval de meest fantastische constructies. Maar die verstopt ze, omdat ze bang is om uitgelachen te worden. Tot haar overgroottante Roos langskomt en laat zien dat mislukkingen helemaal niet erg zijn. Prentenboek met dynamische kleurentekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Roza bouwt op haar kamertje fantastische constructies van allerlei rommel: zweefbroeken, worstjes-op-brood-automaten en nog veel meer. Bang en verlegen stopt Roza haar uitvindingen onder haar bed. Als haar overgroottante Roos in haar leven verschijnt, komt daar verandering in. Roos bouwde vroeger vliegtuigen en stimuleert Roza tot durven en niet bang zijn voor mislukkingen. 'Fout gaat het pas als je op hebt gegeven!'. Zo bouwen ze samen een bijzondere helikopter. De rijmende tekst is vlot en grappig: '(...) haar tante zei: Schat /en ze knuffelde Roza en kuste haar plat.' Op de dynamische, heldere, vrolijke tekeningen worden alle onderdeeltjes en machines vol details weergegeven. Het verhaal is gebaseerd op de figuur Rosie the Riveter, met haar karakteristieke blauwe overall en rood-witgestippelde hoofddoek, die in de VS nog altijd symbool staat voor de miljoenen vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog op de achtergrond zorgden voor o.a. voedsel en meewerkten in wapenfabrieken. Ruim formaat bijzonder prentenboek. Prachtig verzorgd, stevig ingenaaid en met schutbladen van technisch tekenpapier. Een heerlijk roldoorbrekend 'yes we can'-verhaal om voor te lezen en te bekijken. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057124983

Titel Roza Rozeur, ingenieur
Auteur Andrea Beaty
Secundaire auteur David Roberts ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Nieuwezijds, [2017]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Rosie Revere, ingenieur. - New York : Harry N. Abrams Incorporated, (c)2013
ISBN 9789057124983
PPN 412029286
Thematrefwoord Uitvindingen ; Zelfvertrouwen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands