Phobos3
Boek

Phobos3 ([2017])/ Victor Dixen, vertaald [uit het Frans] door Robbin Besselink

Tussen de twaalf jongeren die via een realityshow op Mars een nieuwe nederzetting bouwen, ontstaan levensgevaarlijke problemen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde deel in de sci-fi/dystopische trilogie 'Phobos'* over twaalf jongeren die naar Mars worden gestuurd om daar een nederzetting op te richten. Dit wordt in een realityshow 24/7 op de televisie uitgezonden en wereldwijd bekeken. Waar in voorgaande delen wordt verhaald over hun reis naar Mars en de eerste maanden van hun verblijf daar, speelt dit deel in de volgende anderhalf jaar op de planeet. Er verandert veel in de onderlinge verhoudingen en de ware karakters van sommigen komen aan het licht, soms met desastreuze gevolgen. De spanning wordt nog verder opgebouwd en de jongeren én hun helpers op aarde blijven moeizaam strijden tegen de boosaardige Serena McBee die het hele ruimteprogramma beheerst en het zelfs tot president van de VS schopt. Via wisselingen in perspectief, tijd en plaats lees je in korte hoofdstukken over de handelingen, gevoelens en ervaringen van de verschillende hoofdpersonen. Een vergelijking met series als 'De Hongerspelen' is op zijn plaats. Spannend verhaal met goed uitgewerkte karakters, voor jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021407104 | 514 pagina's

Titel Phobos3
Uniforme titel Phobos 3 Phobos drie Phobos3
Auteur Victor Dixen
Secundaire auteur Robbin Besselink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Q, [2017]
Overige gegevens 514 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Phobos3. - Parijs : Éditions Robert Laffront, (c)2016 - Vormt tezamen met: Phobos en: Phobos2 een trilogie
ISBN 9789021407104
PPN 409228958
Genre science-fiction
Thematrefwoord Realitysoaps ; Ruimtevaart
Taal Nederlands