Panda wil een vriendje
Boek

Panda wil een vriendje ([2017])/ Jonny Lambert, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Panda is alleen. Hij wil heel graag een vriendje. Maar hoe maak je vriendjes? Hij probeert flamingo's, maki's, blauwvoetgenten en pauwen na te doen, maar dat werkt niet. Wat dan wel? Oblong prentenboek met collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Panda is alleen, hij wil een vriendje. Maar hoe maak je vriendjes? Hoe zouden andere dieren dat doen? Flamingo's, maki's en pauwen doen dat op hun eigen manier. Zo komt Panda erachter hoe Panda's vriendjes maken. Geestig en bemoedigend prentenboek in oblong formaat over vriendjes maken en jezelf zijn. De prenten, in stempel- en collagestijl, zijn geplaatst op een witte balk tegen een zilvergrijze achtergrond waar de kleuren van de dieren goed op uitkomen. De dieren zijn kleurrijk, panda is aandoenlijk, koddig en ondanks de eenvoud expressief. De tekst, in lettertype zonder schreef, staat in wit gedrukt in de prent en is kort en helder, passend bij de doelgroep. Tekstdelen zijn cursief of in groter lettertype om gedachten en uitroepen aan te geven. De auteur heeft meerdere prentenboeken voor kleuters op zijn naam staan. Mooi gedrukte en gebonden uitgave. Fijn prentenboek over vriendjes maken ontdekken wie je bent, dat uitnodigt te dansen als een flamingo of te springen als een maki. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048315581

Titel Panda wil een vriendje
Auteur Jonny Lambert
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 29 cm
Annotatie Vertaling van: The one lonely Panda. - London : Little Tiger Press, 2017
ISBN 9789048315581
PPN 410690244
Thematrefwoord Vriendschap ; Dieren ; Identiteit
Taal Nederlands