Het spookje
Boek

Het spookje ([2017])/ Otfried Preussler, met illustraties van F.J. Tripp ; vertaald [uit het Duits] door Lidi Luursema

Het spookje van slot Uilenstein is alleen 's nachts wakker. Maar hij wil graag overdag het stadje Uilenberg zien. Zal het hem lukken om een dagspookje te worden? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Het spookje woont in slot Uilenstein en wordt elke dag om middernacht wakker voor het spookuur. Een uur lang dwaalt hij rond langs alle oude schilderijen en bezoekt zijn beste vriend de uil Oehoe Sjoehoe. Samen vertellen ze verhalen, maar aan het eind van het uur vertrekt het spookje weer naar zijn slaapplek en valt onmiddellijk in slaap. Het spookje vindt het jammer dat hij nooit het slot en het stadje Uilenberg overdag ziet. Hij is er heel nieuwsgierig naar, maar al zijn pogingen om wakker te blijven mislukken. Het verhaal is een grote ontdekkingsreis van het spookje en zit vol misverstanden. De nieuwsgierigheid en naïviteit van het spookje brengen hem in de problemen, maar houden het ook spannend. Het boek uit 1966 is opnieuw uitgegeven met de oorspronkelijke illustraties maar nu in kleur. Het taalgebruik is een beetje ouderwets, maar gemakkelijk te begrijpen voor jonge lezers. De tekeningen passen bij de ouderwetse stijl, maar de kleuren maken het verhaal luchtig. Geschikt voor liefhebbers van sprookjes en klassieke verhalen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047709664 | 125 pagina's

Titel Het spookje
Auteur Otfried Preussler
Secundaire auteur F.J. Tripp ; Lidi Luursema
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2017]
Overige gegevens 125 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 's-Gravenhage : Van Goor, 1969 - Vertaling van: Das kleine Gespenst. - Stuttgart : K. Thienemanss Verlag, (c)1966
ISBN 9789047709664
PPN 411292919
Thematrefwoord Spoken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spoken