Loesje heeft last van eczeem
Boek

Loesje heeft last van eczeem uitleg voor kinderen met eczeem ([2014])/ Denise Harsveldt, bewerking & vormgeving: Marc Bos

Loesje (5, ik-figuur) heeft last van eczeem. Soms heeft ze zoveel jeuk dat ze de plekken openkrabt. Lees hoe dat komt, wat er aan te doen is en over de gevolgen voor het kind en zijn omgeving. Met informatie voor opvoeders en eenvoudige kleurenillustraties. Voorlezen aan kinderen van ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Loesje (5, ik-figuur) heeft last van eczeem. Soms heeft ze zoveel jeuk dat ze de plekken openkrabt. In deze eenvoudig vormgegeven uitgave vertelt zij over haar klachten, het bezoek aan de dokter en wat zij wel/niet mag eten of doen. De wijze waarop het verhaal verteld wordt, lijkt soms op een soort interview. In de vertelling geeft Loesje (of haar moeder) regelmatig antwoord op vragen als: weet je waar je hoe het komt dat je deze klachten hebt en wat heb je er al aan gedaan? De informatie is op luchtige wijze verweven in het verhaal, waardoor het onderwerp niet al te beladen is voor jonge kinderen. De tekst staat, om onduidelijke reden, in een dyslexie-vriendelijk lettertype. Eenvoudige kleurrijke platte illustraties ondersteunen de tekst. Achter in de vierkante uitgave staat een voedingsrichtlijn. De auteur is voedingsdeskundige. De vierkante uitgave is onderdeel van een bredere serie boeken die allemaal voedinggerelateerd zijn (zie ook www.semolinokids.nl). Er zijn aparte uitgaven voor jongens en meisjes. Voor jongens verscheen 'Tommie heeft last van eczeem'*. Geschikt om voor te lezen aan en over te praten met meisjes van ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492650207

Titel Loesje heeft last van eczeem : uitleg voor kinderen met eczeem
Auteur Denise Harsveldt
Secundaire auteur Marc Bos
Type materiaal Boek
Uitgave [Bussum] : Semolino, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789492650207
PPN 408448091
Rubriekscode 605.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Eczeem
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Huidaandoeningen