The waste lands
Boek

The waste lands (2017)/ Stephen King

Tijdens hun zoektocht naar de Donkere Toren ontdekken een jonge revolverheld en zijn drie metgezellen dat verschillende tijdperken met elkaar zijn verbonden.

Aanwezigheid

Recensie

Boek drie* in de zevendelige cyclus 'The Dark Tower', een mystiek bouwwerk dat in het centrum staat van tijd en werkelijkheid en waarvan de invloed dus zowel het heden als het verre verleden raakt. De toren bevindt zich in een bizarre Midden-Wereld in een verre toekomst waar na de teloorgang van onze beschaving een feodale wereld ontstond die ook onderging. Centraal is Roland of Gilead, de Gunslinger, die gedreven op zoek is naar de Dark Tower. Hij heeft hulp van een ex-junkie, een ex-schizofrene in een rolstoel en een knaap die stierf in ons heden. De verhalen van Roland en die jongen, Jake, spelen zich parallel af. Zij brengen hun Ka (geest) samen, maar worden geconfronteerd met vele vijanden: een gigantische robotbeer, overlevende psychoten (Mad Max toestanden) en dergelijke. King (1947) tekent een chaotische en onvoorspelbare wereld, een mix van sciencefiction, duistere fantasy en horror, met nadruk op de actie en de psychologie van de personages en wat zij in zichzelf terug ontdekken. Vlot leesbaar, degelijke uitdieping van de personages, erg spannend, maar het eindigt uiteraard met een cliffhanger. Via 'Argument' kan de lezer bijbenen. Verfilmd met Idris Elba (bekend van onder meer de tv-serie 'Luther') in de hoofdrol, première zomer 2017. Kleine druk.

Specificaties

Engels | 9781444723465 | 584 pagina's

Titel The waste lands
Auteur Stephen King
Secundaire auteur Ned Dameron
Type materiaal Boek
Editie Updated paperback edition;
Uitgave London : Hodder, 2017
Overige gegevens 584 pagina's, 13 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Illustrations by Ned Dameron. - Met: an extract from Wizard and glass (The dark tower ; IV) - 1e druk van deze uitgave: 2012. - Oorspronkelijke uitgave: New York : Grant, 1991 ; Londen : Sphere, 1992
ISBN 9781444723465
PPN 412497042
Genre science-fiction
Taal Engels

Relaties/Serie

The dark tower
Boek

The dark tower (1992-...)

vol. III
Uitgeleend
Stephen King