The wind through the keyhole
Boek

The wind through the keyhole a dark tower novel (2017)/ Stephen King, illustrated by Jae Lee

Terwijl ze schuilen voor een storm in Midden-Wereld, vertelt scherpschutter Roland van Gilead aan zijn metgezellen belevenissen uit zijn jeugd.

Aanwezigheid

Recensie

De bende van scherpschutter Roland van Gilead komt in een storm terecht in Midden-Wereld, bevolkt met monsters en onbetrouwbare magie. Terwijl ze schuilen, vertelt Roland hun een verhaal uit zijn jeugd als jonge scherpschutter voordat hij zijn queeste naar 'The Dark Tower' begon. In deze aflevering in de serie 'The Dark Tower' is King teruggegaan in de tijd en vertelt hij een verhaal in een verhaal in een verhaal. Het sprookjesachtige gedeelte van de roman blijkt een mengeling van fantasy en sciencefiction met mutanten, oude technologie, maar ook magie. Het verhaal beslaat een groot deel van de roman en lijkt zich eerder te richten op adolescenten. Stephen King (1947) is een meesterverteller, maar in deze roman is het alsof hij korte verhalen heeft aaneengeregen tot een roman zodat de kwaliteit van het boek wisselend is. King is echter voldoende vakman om er de sfeer, de spanning en de vaart in te houden. Volgens King past het boek verhaaltechnisch tussen 'Wizard and Glass' en 'Wolves of the Calla', maar het kan ook worden prima gelezen worden door iedereen die nog geen enkele aflevering van de serie 'The Dark Tower' heeft gelezen. Kleine druk.

Specificaties

Engels | 9781444731729 | 335 pagina's

Titel The wind through the keyhole : a dark tower novel
Auteur Stephen King
Secundaire auteur Jae Lee
Type materiaal Boek
Editie Updated paperback edition;
Uitgave London : Hodder, 2017
Overige gegevens 335 pagina's, 14 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Omslag vermeldt: "...The wind through the keyhole is a perfect bridge between the fourth and the fifth novel...". - Bevat: ...an extract from the fifth novel, Wolves of the Calla - Oorspronkelijke uitgave: Londen : Hodder & Stoughton, 2012
ISBN 9781444731729
PPN 41249115X
Genre science-fiction
Taal Engels

Relaties/Serie

The dark tower
Boek

The dark tower (1992-...)

vol.
Uitgeleend
Stephen King