The 100. Seizoen 4
DVD

The 100. Seizoen 4 ([2016])/ Jason Rothenberg

De kunstmatige intelligentie A.L.I.E. is vernietigd, maar nu dreigt een meltdown van honderden kernreactors. Clarke en de andere overlevenden moeten een oplossing vinden. Vanaf ca. 16 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 4 (2017) van de Amerikaanse sciencefictionserie van Jason Rothenberg, gebaseerd op de boeken* van Kass Morgan. Na de Catastrofe is er al bijna honderd jaar geen leven meer mogelijk op aarde. Een aantal overlevenden heeft zich kunnen verschansen in ruimteschepen, alleen is het leven daar maar een tijdelijke oplossing. De Raad stuurt daarom honderd jeugddelinquenten weg om uit te vinden of er weer leven mogelijk is op aarde. Als 'de honderd' het overleven, kunnen er meer mensen naar de aarde worden gestuurd. Er blijken toch nog mensen op aarde te leven. Aan het eind van seizoen drie heeft Clarke (Eliza Taylor) de kunstmatige intelligentie A.L.I.E. vernietigd, die verantwoordelijk was voor de kernexplosie die destijds de aarde vernietigde. Nu dreigt voor honderden kernreactors een meltdown. De serie wordt uitgezonden door de Amerikaanse betaalzender CW (The Vampire Diaries) dat zich vooral richt op een jongvolwassen publiek. Emily Ashby (commonsensemedia.org) zegt dat de serie veel geweld bevat, maar dat dat past in het verhaal over vrijheid en de onderdrukkende staat. Zij geeft 4 sterren: 'a tantalizing dystopian drama laced with suspense, teen romance, and plenty of bad guys you'll love to hate.' 13 afleveringen. Vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Engels | 5051888233153

Titel The 100. Seizoen 4
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dean White ; Eliza Taylor ; Bob Morley ; Kass Morgan
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2016]
Overige gegevens 3 dvd-video's (13 × 42 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Thomas McDonell. - Regisseurs onder anderen: Dean White. - Engels gesproken, Frans en Spaans nagesynchroniseerd, in 4 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op het boek van Kass Morgan - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Warner Bros. Entertainment Inc., (c)2016
ISBN 5051888233153
PPN 412501961
Genre science-fiction
Thematrefwoord Toekomst ; Overleven
Taal Engels

Relaties/Serie

The 100
DVD

The 100 (2015-...)

vol. Seizoen 4
Uitgeleend