Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Regenwouden
Boek

Regenwouden ([2018])/ Mary-Jane Wilkins, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Corian Linnemans

Wist je dat spookdiertjes en kikkers in de regenwouden leven? Lees welke negen dieren nog meer in dit natte leefgebied of bioom kunnen (over) leven. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 7 jaar, ook voor iets oudere moeizame lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Wat zijn regenwouden en waar vind je die? Welke dieren leven er en waarom kunnen ze daar leven? In totaal worden elf diersoorten beknopt beschreven en getoond, waaronder kikkers, gibbon, spookdiertje en chimpansee. Voor elk dier zijn een of twee pagina's beschikbaar. Aantrekkelijke lay-out met kleurenfoto's en een begeleidende tekst van enkele zinnen in een groot, schreefloos lettertype. De gele tekstblokken staan op een lichtgroene achtergrond of in een foto. Met mooie, soms meer dan paginagrote, kleurenfoto's die de besproken dieren en hun specifieke eigenschappen goed weergeven. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden achter in het boek verklaard. Met 'regenwoud-weetjes', eenvoudig register, verwijzingen naar drie boeken de eigen uitgeverij en vier links naar relevante websites. Jammer dat alleen een wereldkaartje van Zuid-Amerika is opgenomen, terwijl de dieren in verschillende werelddelen leven. Aantrekkelijk vormgegeven boek met interessante informatie, dat aansluit bij kerndoel 40 voor het basisonderwijs over biomen. Vanaf ca. 7 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463410878 | 24 pagina's

Titel Regenwouden
Auteur Mary-Jane Wilkins
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Rainforests. - Brown Bear Books Limited, (c)2017. - (Who lives here?)
ISBN 9789463410878
PPN 412774119
Rubriekscode 596.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tropische regenwouden; Fauna
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Tropische regenwouden

Relaties/Serie

Mijn eerste docuboek. Wie wonen hier?
Boek

Mijn eerste docuboek. Wie wonen hier? (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Mary-Jane Wilkins