De strikt geheime geschiedenis van codes en codebreken
Boek

De strikt geheime geschiedenis van codes en codebreken (2017)/ Roy Apps, vertaald [uit het Engels] door Lydia Meeder

Hoe zijn geheime boodschappen verstuurd, van de oude Grieken tot in de Tweede Wereldoorlog? Kraak ook zelf codes, praat in geheimtaal enz. Informatie, doetips en veel kleurenillustraties -en foto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

Door de eeuwen heen zijn geheime boodschappen verstuurd. In dit handzame boek wordt een aantal van die beroemde codes behandeld op steeds twee naast elkaar liggende bladzijdes. De steen van Rosetta komt langs, het Mayaschrift, het polybiusvierkant, bargoens, morse en natuurlijk de enigma. Naast uitleg over deze codes worden ook speeltjes, doe-activiteiten en raadsels gegeven voor de 'codekrakersclub', met een knipoog naar het behandelde onderwerp. Deze leuke en ook spannende spelletjes sluiten op een leuke manier aan bij de belevingswereld van de doelgroep. Het taalgebruik is niet altijd even makkelijk, het lettertype soms erg klein, vooral bij toelichtingen bij foto's. Veel kleurenfoto's en -tekeningen vullen de tekst aan en zijn op een speelse manier in de lay-out opgenomen. Bevat verklarende woordenlijst, register en verwijzingen naar aanvullende informatie via o.a. websites. De kleurrijke vormgeving is prikkelend en motiverend voor de doelgroep, die niet enkel informatie krijgt, maar ook een eigen geheimschrift kan ontwikkelen. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047709510 | 32 pagina's

Titel De strikt geheime geschiedenis van codes en codebreken
Auteur Roy Apps
Secundaire auteur Lydia Meeder
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2017
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The top secret history of codes and code breaking. - London : Hachette Children's Group, (c)2016
ISBN 9789047709510
PPN 41129296X
Rubriekscode 801.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geheimschrift ; Geheimschrift; Geschiedenis ; Codes; Geschiedenis
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Geheimschrift