Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het geheime genootschap
Boek

Het geheime genootschap ([2017])/ tekst Mitch Krpata, illustraties Kory Merritt ; vertaling [uit het Engels]: Florus van Rooijen

Mya, Boyan en Jordy willen voorkomen dat Octavius de geschiedenis verandert. Ze achtervolgen hem naar het oude Egypte en naar Pompei. Verhaal in stripvorm. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde deel van de serie 'Poptropica' waarin Mya, Boyan en Jordy door robots naar het huis van professor Weetal worden gebracht. Hij is leider van een geheim genootschap, de Beschermers, dat niet wil dat de geschiedenis wordt veranderd want Poptropica blijkt een groep eilanden te zijn die los zijn gekomen van hun juiste plek op de tijdlijn. De duistere Octavius wil de geschiedenis juist veranderen naar zijn wil. Het trio maakt een spannende tocht op zoek naar Octavius en komen langs het oude Egypte en later Pompeï, vlak voor de vulkaanuitbarsting. Bij terugkomst in het huis van de professor is daar weer Octavius die de Aegis wil hebben, een tijdskristal. Als Mya het kristal vernietigt, begint het huis in te storten. Wat nu? Actiestrip in kleurrijke tekeningen met wat karikaturale karakters. Mya en Boyan zijn slim, Jordy is wat lui, maar het is Mya die de beslissingen neemt. Deze serie speelt met het thema van het beheersen van de tijd en de mogelijkheid in diverse tijdzones te zijn. Mede gebaseerd op de gelijknamige game uit 2007. Voorin een korte samenvatting van de vorige delen, 'Het geheim van de landkaart' en 'Expeditie verdwaald'*. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026144547 | 111 pagina's

Titel Het geheime genootschap
Auteur Kory Merritt
Secundaire auteur Mitch Krpata ; Jeff Kinney ; Florus van Rooijen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2017]
Overige gegevens 111 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Naar een idee van Jeff Kinney - Vertaling van: The secret society. - New York : Amulet Books, (c)2016. - (Poptropica)
ISBN 9789026144547
PPN 411119680
Genre avonturenroman - stripverhaal
Thematrefwoord Eilanden ; Tijdreizen ; Stripverhalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Poptropica
Boek

Poptropica (2017-...)

vol. 3
Uitgeleend
Kory Merritt