Ik wil geen krullen!
Boek

Ik wil geen krullen! ([2017])/ Laura Ellen Anderson, vertaling [uit het Engels]: Loes Randazzo

Een meisje (ik-figuur) probeert alles om haar enorme bos rode krullen te veranderen in glad haar. Dan ontmoet ze een meisje met steil haar, dat juist krullen wil. Vierkant prentenboek met kleurrijke tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het meisje (ik-figuur) in dit vermakelijke prentenboek probeert er alles aan te doen om haar enorme bos rode krullen te veranderen in mooi glad en steil haar. Urenlang is zij bezig haar krullenbos glad te borstelen, uit te rekken en plat te drukken. Tevergeefs, want niets helpt. Haar krullen zijn ontembaar. Dan ontmoet zij een meisje met lang, steil haar dat juist dolgraag een mooie, volle krullenkop wil! Humoristisch, groot, bijna vierkant prentenboek over ons verlangen naar wat anderen hebben - in dit geval steil of krullend haar - en tevreden zijn met wat je hebt. In de komische en originele kleurenillustraties speelt een sprankelende haardos vol weerbarstige krullen de hoofdrol. Alle inspanningen van het meisje zijn expressief verbeeld en steken helder af tegen de hagelwitte pagina's. De begeleidende tekst in rijmvorm (abcb) volgt de afbeeldingen op een luchtige, speelse manier die goed aansluit bij het verhaal en prettig leesbaar is. Duidelijke quasihandschriftletters en het gebruik van typografische accentuering vergroten de dynamiek van het geheel. Een inspirerende uitgave. Ook in het Engels aangeboden, 'I don't want curly hair'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463130943

Titel Ik wil geen krullen!
Uniforme titel Ik wil geen krullen
Auteur Laura Ellen Anderson
Secundaire auteur Loes Randazzo
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Ik wil geen krullen - Vertaling van: I don't want curly hair. - London : Bloomsbury Publishing Plc, 2017
ISBN 9789463130943
PPN 412589788
Thematrefwoord Jezelf zijn
Taal Nederlands