De T-Rex die zijn bril kwijt was!
Boek

De T-Rex die zijn bril kwijt was! ([2017])/ Jeanne Willis, Tony Ross ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal, Feerwerd

T-rex kan zijn bril niet vinden. Hij ziet nu dingen wazig, dubbel of helemaal niet. Daardoor loopt hij ineens in de onderbroek van zijn zus en gebruikt hij de wc om in bad te gaan. Dat kan haast niet goed aflopen... Prentenboek met kleurrijke, grappige aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De T-rex kan zijn bril niet vinden en ziet alles wazig, of dubbel of helemaal niet. Als hij zich aankleedt, trekt hij de kleren van zijn oma aan en als hij zich gaat wassen doet hij dat in de toiletpot. Als hij naar buiten gaat bindt hij het vliegertouw aan een enorme vogeldinosaurus, klimt hij op een brontosaurus en ziet hij zijn vrienden aan voor vijanden en eet ze één voor één op. Het verhaal heeft vaart en bevat humoristische situaties door alle domme vergissingen van T-rex. De tekst is kort en bondig. Toch zijn er ook onduidelijkheden. Het open eind in de tekst laat zich door het beeld verder invullen en lijkt voor de T-rex geen happy-end te zijn. Op de eerste illustratie (aquarel) hangt de bril aan een boom. Enkele illustraties later waait de bril in de storm, en op de een na laatste illustratie zweeft deze in de lucht. De functie hiervan voor het verhaal is onduidelijk. Ook de volgorde van het verhaal lijkt niet te kloppen, want de T-rex kleedt zich eerst aan en gaat zich daarna pas wassen. De aquarellen zijn in de stijl die we gewend zijn van Tony Ross, vol vaart en humor maar hier niet echt heel verrassend. Al met al een wat minder geslaagd prentenboek van een duo dat heeft laten zien betere prentenboeken te kunnen maken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048315802

Titel De T-Rex die zijn bril kwijt was!
Auteur Jeanne Willis
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Tony Ross ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: The T-Rex who lost his specs!. - London : Andersen Press ltd., (c)2017
ISBN 9789048315802
PPN 410961671
Thematrefwoord Dinosaurussen ; Brildragen
Taal Nederlands