Het grote Pim en Pom voorleesboek
Boek

Het grote Pim en Pom voorleesboek ([2017])/ Fiep Westendorp, samenstelling Gioia Smid

Zestien avonturen van de ondeugende poezenvriendjes: ze gaan kamperen, maken een schilderij en pesten de nieuwe vriend van de Vrouw weg. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vijftien verhalen en een gedicht/liedje over de poezenvriendjes Pim en Pom, bekend van de animatieserie en website. In ieder verhaal beleven ze met zijn tweeën een avontuur: ze gaan kamperen, maken een schilderij, verjagen een muis, gaan in de visfabriek werken, spelen met de hond van de buren en pesten de nieuwe vriend van het vrouwtje en de oppas weg. De verhalen kunnen onafhankelijk van elkaar gelezen worden. Ze beslaan vier tot zes pagina's. De zinnen zijn kort en bevatten veel dialogen. De poezen gedragen zich als twee jonge kinderen en beleven ook zulke avonturen, waardoor het inlevingsvermogen voor jonge kinderen groot is. De zwart-witillustraties van de bekende Fiep Westendorp variëren in grootte: van een kwart pagina tot twee pagina's. In een groot aantal illustraties en onder teksten is een steunkleur als accent, kader of ondergrond gebruikt. Stevig papier. Humoristische verhalen voor jonge kinderen, die zich goed lenen om voorgelezen te worden vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045121345 | 76 pagina's

Titel Het grote Pim en Pom voorleesboek
Auteur Fiep Westendorp
Secundaire auteur Gioia Smid ; Mies Bouhuys
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 76 pagina's - zwart-wit en gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Bewerkingen van de animatieserie De avonturen van Pim & Pom, gebaseerd op de karakters van Mies Bouhuys en de illustraties van Fiep Westendorp
ISBN 9789045121345
PPN 411180398
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Katten ; Kattenkwaad
Taal Nederlands