The wizard of lies
DVD

The wizard of lies ([2017])/ directed by Barry Levinson

In 2008 wordt de Amerikaanse zakenman en belegger Bernard Madoff gearresteerd op beschuldiging van grootschalige fraude.

Aanwezigheid

Recensie

Televisiedrama van Barry Levinson (Shades of Blue; Rain man) met Robert De Niro en Michelle Pfeiffer. In 2008 wordt de Amerikaanse zakenman en belegger Bernard Madoff gearresteerd op beschuldiging van fraude: hij heeft zijn cliënten volgens het systeem van Charles Ponzi voor miljarden dollars opgelicht. Zijn vrouw Ruth en zoons Mark (Alessandro Nivola) en Andrew (Alessandro Nivola) weten van niets, maar staan nu plotseling in het middelpunt van de belangstelling. Maaike Tol (delagarde.nl): '(...) The Wizard of Lies is een vreemd mengelmoesje dat deels rechtbankdocumentaire is met klinische commentaarstem van Henriques, en deels fictieverhaal dat flink wat artistieke vrijheden neemt. (...) er is geen spanningsboog, en al helemaal geen personage om mee te sympathiseren. (...) De charme die Madoff inzette om zijn slachtoffers in te palmen is ver te zoeken. DeNiro maakt het daarmee volstrekt onbegrijpelijk dat iemand deze man ooit zou kunnen vertrouwen met hun spaargeld.' Genomineerd voor vier Prime Time Emmy's.

Specificaties

Engels | 5051889612407

Titel The wizard of lies
Secundaire auteur Barry Levinson ; Michelle Pfeiffer ; Robert De Niro
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (133 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Michelle Pfeiffer, Robert De Niro. - Engels gesproken, .. talen nagesynchroniseerd waaronder Frans, .. talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : HBO, 2017
ISBN 5051889612407
PPN 412670895
Genre biografie
Thematrefwoord Madoff, Bernard
Taal Engels