The oath
DVD

The oath ([2017])/ directed by Baltasar Kormákur

Wanneer een man ontdekt dat zijn dochter verslaafd is aan drugs neemt hij zijn toevlucht tot drastische maatregelen om haar aan de invloed van haar drugsdealende vriendje te onttrekken.

Aanwezigheid

Recensie

Baltasar Kormákur (Trapped; Everest) regisseerde de eerste twee afleveringen van deze IJslandse psychologische thrillerserie en speelt ook de hoofdrol. Finnur is een succesvolle hartchirurg in Reykjavik die ontdekt dat zijn dochter uit zijn eerste huwelijk verslaafd is aan drugs en dat haar nieuwe vriendje een drugsdealer is. Omdat zij boven de achttien is, kan hij haar niet gedwongen laten afkicken en neemt zijn toevlucht tot drastische maatregelen om haar vriendje te laten verdwijnen. Dennis Harvey (variety.com) noemt het een zelfverzekerde thriller, met een sterke cast en prachtige IJslandse landschappen die zeker zal aanslaan bij het publiek. Winnaar van zes Edda Awards (de belangrijkste IJslandse film- en tv-prijzen).

Specificaties

Ijslands | 5053083119430

Titel The oath
Uniforme titel Eiðurinn
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Baltasar Kormákur ; Hera Hilmar
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (103 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Hera Hilmar, Baltasar Kormákur, Ingvar Eggert Sigurðsson. - IJslands gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: IJsland, 2016 - Oorspronkelijke titel: Eiðurinn
ISBN 5053083119430
PPN 412911345
Genre thriller
Taal Ijslands