Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Wandelen door oneindig laagland
Boek

Wandelen door oneindig laagland ([2017])/ Rob Wolfs en Ad Snelderwaard, cartografie: Kadaster Geo-Informatie ; fotografie: Helen Gräper, Theo Heijmans, Rob Wolfs, Ad Snelderwaard

Wandelgids met vijftien rondwandelingen tussen de 9 en 21 km langs de grote rivieren, beginnend bij de Waal bij Nijmegen en via Maas, Linge, Lek en Merwede eindigend bij de Oude Maas bij Rhoon, met informatie over natuur en cultuur.

Aanwezigheid

Recensie

Wandelgids met vijftien rondwandelingen tussen de 9 en 21 km langs de 'breede rivieren [die] traag door oneindig laagland gaan'. Te beginnen bij de Waal bij Nijmegen en via Maas, Linge, Lek en Merwede eindigend bij de Oude Maas bij Rhoon. De Rijn werd wandeltechisch al ontsloten in een ander deeltje van uitgever Gegarandeerd Onregelmatig: 'De loop van de Rijn' van Loek en Irene Heskes (2016)*. Het rivierenlandschap is op vele plekken oer-Hollands, met wolkenluchten en vergezichten die schijnbaar niet aangetast zijn in de afgelopen eeuwen. Tegelijkertijd wordt er op vele plekken gewerkt aan nieuwe natuur, hogere dijken en 'ruimte voor het water'. Samen biedt dat een dynamisch wandellandschap waar het Hollands licht alle ruimte heeft. De gids is mooi vormgegeven met aantrekkelijke foto's, kaartjes en puntige routebeschrijvingen. De uitgebreide achtergrondinformatie gaat over de landgoederen, kastelen en ander cultureel erfgoed langs het water, waarbij de nabijheid van de rivier natuurlijk altijd van invloed is. Onder de startplaatsen onder meer Bemmel, Varik, Culemborg, Benschop, Dordrecht en Kinderdijk. De routebeschrijvingen en GPS-tracks zijn (ook) te vinden op www.wandelzoekpagina.nl. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789078641612 | 127 pagina's

Titel Wandelen door oneindig laagland
Auteur Rob Wolfs
Secundaire auteur Ad Snelderwaard ; Helen Gräper
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Gegarandeerd Onregelmatig, [2017]
Overige gegevens 127 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789078641612
PPN 411292994
Rubriekscode 985.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Rivierengebieden; Nederland
Trefwoord Gelderland
Waal
Linge
Natuurgebieden
Cultureel erfgoed
Wandelroutes
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Wandeltochten