Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
A book for Benny
Boek

A book for Benny ([2017])/ Judith Koppens & Marja Meijer, translated from the Dutch by Clavis Publishing

Sams hond Benny mag de bibliotheek niet in, dus laat Sam hem boeken door het raam zien. Benny lijkt in geen enkel boek geinteresseerd. Waarover zou een hond het liefst lezen? Hilarisch prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Sam is lekker aan het lezen, terwijl haar hondje Benny zich verveelt. Ze besluit hem mee te nemen naar de bibliotheek om ook voor hem een boek uit te kiezen. Benny blijkt er niet welkom. Een (helaas weer) strenge bibliothecaresse verspert hem de weg, al ziet ze er met haar rode bril wel modern uit. Benny wacht buiten in de regen, terwijl Sam hem door het raam het ene na het andere boek laat zien. Ze verwacht dat hij een boek over ridders wel leuk zal vinden, of over het circus. Want Benny houdt van stoere dingen en van spelen met de bal. Maar Benny toont bijzonder weinig interesse. Totdat Sam een geweldig idee krijgt. Hilarisch prentenboek met kleurige, speelse, zwart omlijnde illustraties van wisselende grootte. De tekeningen en de prettig voor te lezen tekst sluiten goed op elkaar aan. De schutbladen zijn versierd met Benny in allerlei poses. De omslagillustratie in blauwtinten met Sam in een knalgeel regenjack maakt nieuwsgierig. Humorvolle uitgave die een lans breekt voor leesplezier! Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Engels | 9781605373522

Titel A book for Benny
Auteur Judith Koppens
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Marja Meijer
Type materiaal Boek
Editie First edition;
Uitgave New York : Clavis, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Written by Judith Koppens, illustrated by Marja Meijer - Vertaling van: Sam en Bennie op zoek naar een boek. - Hasselt ; Amsterdam : Clavis Uitgeverij, 2017
ISBN 9781605373522
PPN 411991590
Genre dierenleven
Thematrefwoord Lezen ; Openbare bibliotheken ; Honden
Taal Engels