The dark tower
Boek

The dark tower (2017)/ Stephen King

Samen met zijn metgezellen bereikt een revolverheld de Dark Tower, waar een hevige strijd wordt gevoerd die beslissend zal zijn voor het voortbestaan van zijn wereld.

Aanwezigheid

Recensie

In dit zevende en laatste deel van de Dark Tower-serie bereiken Roland de revolverheld en zijn groep de Dark Tower. De afloop is gewelddadig. Roland en zijn gezellen moeten zich vele vijanden van het lijf houden, mutanten, vampiers, Rolands eigen nakomeling Mordred en de Crimson King. Een aantal losse eindjes -ook uit vijftien andere romans- worden aan elkaar geknoopt (o.a. 'The stand' en 'Salem's lot'). De roman besluit met het gedicht van Robert Browning "Childe Roland to the Dark Tower came", een besluit dat eenheid moet symboliseren. Lezers zijn ofwel verrukt van de serie of ze moeten er niets van hebben. Volgens deze laatste categorie is de serie een onsamenhangend geheel, is de wereld die de auteur creëert allesbehalve overtuigend, springt hij te vaak langdurig naar een andere tijd, zodat de draad nauwelijks nog te volgen is. Maar veel lezers maakt het weinig uit wat King doet, ze verslinden zijn boeken. Dit deel lijdt aan hetzelfde euvel: te veel losse eindjes die tezamen komen, te veel uitwijdingen en erg wijdlopig. Niet leesbaar zonder de eerste zes delen gelezen te hebben. Sluit aan op 'Song of Susannah'*.

Specificaties

Engels | 9781444723502 | 686 pagina's

Titel The dark tower
Auteur Stephen King
Secundaire auteur Michael Whelan
Type materiaal Boek
Editie Updated paperback edition;
Uitgave London : Hodder, 2017
Overige gegevens 686 pagina's, 13 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Illustrations by Michael Whelan. - Met: extract from The gunslinger (The dark tower ; I) - 1e druk van deze uitgave: 2012. - Oorspronkelijke uitgave: Londen : Hodder & Stoughton, 2004
ISBN 9781444723502
PPN 412497786
Genre science-fiction
Taal Engels

Relaties/Serie

The dark tower
Boek

The dark tower (1992-...)

vol. 7
Uitgeleend
Stephen King