De beloofde koning
Boek

De beloofde koning ([2017])/ tekst: Alison Mitchell, illustraties: Catalina Echeverri ; vertaling [uit het Engels]: Marijn Wenderich

Lang geleden beloofde God een nieuwe koning. Samen met Jozef, Maria en veel engelen zien we of hij zich aan deze belofte hield. Prentenboek met kleurrijke illustraties, met een bewerking van het kerstverhaal. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

Deze hervertelling van het kerstverhaal begint met een belofte van God. In dit stevige prentenboek wordt verteld je hoe hij zich aan die belofte hield. De nadruk ligt hierbij op de rol van Jezus als nieuwe en reddende koning. Het begint met de engel die aan Maria de boodschap brengt over de komst van haar baby. Het bijbelse verhaal over geboorte en komst van Jezus als beloofd redder wordt verteld vanuit de evangelische context. Die boodschap wordt veel herhaald. Het taalgebruik in eenvoudige zinnen is begrijpelijk voor jonge kinderen. De cartoonachtige illustraties op de schutbladen laten zien hoe diverse koningen uit de geschiedenis eruit gezien moeten hebben. De nieuwe koning is anders. Aan het eind van het boek wordt zijn naam onthuld. De tekeningen op de volgende pagina tonen Jezus als baby, als timmerman, als prediker, stervend aan het kruis en als herrezene. In de illustraties over dubbele pagina's overheersen wisselend aardse kleuren en helderblauwe en gele tinten. Dezelfde illustratrice werkte mee aan 'De tuin en het kruis' (2017). Achterin staan verwijzingen naar Bijbelteksten. Om voor te lezen aan (protestants-)christelijke kinderen van ca. 3 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085433538

Titel De beloofde koning
Auteur Alison Mitchell
Secundaire auteur Catalina Echeverri ; Marijn Wenderich
Type materiaal Boek
Uitgave [Heerenveen] : Uitgeverij Columbus, [2017]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: The Christmas promis. - The Good Book Company, (c)2014
ISBN 9789085433538
PPN 411207873
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Kerstverhalen