Het labyrint der geesten
Boek

Het labyrint der geesten (2017)/ Carlos Ruiz Zafón, vertaald [uit het Spaans] door Nelleke Geel

Alicia Gris, die in dienst is van de geheime dienst van Franco, vormt met Vargas een duo dat de verdwijning van schrijver en ex-gevangenisdirecteur Mauricio Valls onderzoekt.

Aanwezigheid

Recensie

Dit is het vierde en laatste deel van de serie 'Het Kerkhof der Vergeten Boeken', rond de boekhandelfamilie Sempere. De serie begon met het in 2001 verschenen 'De schaduw van de wind', het boek waarmee Carlos Ruiz Zafón (1964) doorbrak. Evenals de eerdere delen speelt dit boek zich grotendeels af in Barcelona. Er is een nieuw personage, Alicia Gris, die samen met Vargas de verdwijning van schrijver en ex-gevangenisdirecteur Mauricio Valls onderzoekt. De plot is geraffineerd, met vele historische verwijzingen die teruggaan naar de Spaanse Burgeroorlog en de Franco-dictatuur die erop volgde. Een aantal personages uit eerdere boeken komen we ook weer tegen, al is het boek goed leesbaar zonder de eerdere boeken te hebben gelezen. Ondanks de grote omvang van de roman - ruim 840 pagina's - leest het na een enigszins traag begin vlot weg. De auteur steekt zijn bewondering voor grote schrijvers, onder wie Borges, Calvino of Lewis Carroll, niet onder stoelen of banken. 'De schaduw van de wind' is in meer dan vijftig talen vertaald en was een wereldwijde bestseller. Dat zal ongetwijfeld ook voor dit boek gelden, al heeft het de Spaanse literaire kritiek nog niet voor zich kunnen winnen.

Specificaties

Nederlands | 9789056725815 | 845 pagina's

Titel Het labyrint der geesten
Auteur Carlos Ruiz Zafón
Secundaire auteur Nelleke Geel
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Signatuur, 2017
Overige gegevens 845 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: El Laberinto de los Espíritus. - Barcelona : Planeta, 2016. - (El cementerio de los libros olvidados) (Autores españoles e iberoamericanos)
ISBN 9789056725815
PPN 410961442
Genre psychologische roman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het Kerkhof der Vergeten Boeken
Boek

Het Kerkhof der Vergeten Boeken (2017-...)

vol. dl. 4
Uitgeleend
Carlos Ruiz Zafón