Hackers met hoedjes
Boek

Hackers met hoedjes en andere verhalen over hoe computers werken en wat ze allemaal kunnen ([2018])/ Ines Duits, met illustraties van Frank Landsbergen ; redactioneel advies: Joek van Montfoort

Niet alleen pc's en mobieltjes zijn computers, ook horloges en tandenborstels! Lees hoe slim computers zijn, over computertaal, programmeren, big data, hackers en het internet. Met kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bij computers denken we vaak aan de pc, de laptop of de tablet, maar wist je dat de wasmachine, het rekenmachientje, je mobiele telefoon of een elektrische auto ook allemaal voorbeelden van computers zijn? Computers zijn overal om ons heen en lijken vaak 'alles-weters'. Hoe slim zijn ze eigenlijk? In deze uitgave wordt o.a. ingegaan op hoe computers 'denken', de techniek erachter, over computertaal, programmeren, het internet, over hackers met witte of zwarte hoedjes en nog veel meer. Indeling in korte hoofdstukken, het gros omvat twee pagina's. De tekst is gedrukt in een prettig leesbare zwarte letter, de titels zijn in kleur. Kleine getekende kleurenillustraties, ook schematische, ondersteunen de teksten. De handzame uitgave heeft een rijke inhoud die op laagdrempelige en speelse wijze een tipje van veel computerbegrippen toelicht. Kinderen worden in de tekst veelvuldig aangesproken. Voor specifieke of diepgaande informatie moeten andere naslagwerken geraadpleegd worden. Het eigentijdse boek van een jonge auteur (1993), die o.a. kinderen en jongeren programmeerles geeft, bevat naast veel interessante en leerzame informatie een uitnodigend voorwoord, een inhoudsopgave, een index en een aantal praktische tips. Geschikt voor o.a. whizzkids vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057124655 | 109 pagina's

Titel Hackers met hoedjes : en andere verhalen over hoe computers werken en wat ze allemaal kunnen
Auteur Ines Duits
Secundaire auteur Frank Landsbergen ; Joek van Montfort
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Nieuwezijds, [2018]
Overige gegevens 109 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Met index
ISBN 9789057124655
PPN 420544658
Rubriekscode 523
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Computers
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Computers