Laatste vrienden
Boek

Laatste vrienden roman ([2018])/ Jane Gardam, vertaald [uit het Engels] door Gerda Baardman en Kitty Pouwels

Na de herdenkingsdienst voor de overleden Britse rechter bijgenaamd Old Filth, kijken vrienden terug op zijn leven, dat van zijn vrouw en zijn rivaal Terry Veneering.

Aanwezigheid

Recensie

Na de herdenkingsdienst voor de overleden rechter Sir Edward Feathers, bijgenaamd Old Filth, in een dorp in Dorset, kijken mensen terug op zijn leven, dat van zijn vrouw Betty en zijn even briljante collega Terry Veneering, aan wie hij een grote hekel had en met wie Betty mogelijk een relatie had. In de herinneringen van onder anderen de minder briljante rechter Fred Fiscal-Smith en de weduwe van een andere rechter, staat vooral Veneering centraal. Als zoon van een kolensjouwster en een kreupel geworden Russische danser groeide hij in armoede op, maar door een reeks toevalligheden kon hij naar een goede school gaan en studeren. De belangrijke Engelse auteur (1928) van fictie voor kinderen en volwassenen publiceerde negen romans, waarvan twee zijn bekroond met de Whitbread Award. Dit slot van de trilogie over 'Old Filth'* (na 'Een trouwe vrouw'*) werd genomineerd voor Folio Prize 2014 en beschrijft raak en ontroerend, met lichte ironie en subtiele humor de veranderende wereld van Britse mensen met 'stiff upper lip', waarbij je niet praat over eigen emoties en wat daarachter ligt.

Specificaties

Nederlands | 9789059367234 | 221 pagina's

Titel Laatste vrienden : roman
Auteur Jane Gardam
Secundaire auteur Gerda Baardman ; Kitty Pouwels
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cossee, [2018]
Overige gegevens 221 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Last friends. - London : Little, Brown, 2013 - Vervolg op: Een onberispelijke man + en: Een trouwe vrouw
ISBN 9789059367234
PPN 407546766
Taal Nederlands