Breng ons samen
Boek

Breng ons samen roman ([2017])/ Jolina Petersheim, vertaald [uit het Engels] door Lia van Aken

Als de stroom is uitgevallen probeert een jonge vrouw met de anderen van een mennonietengemeenschap in de bergen te overleven, maar naarmate de stroom langer wegblijft, neemt de dreiging toe.

Aanwezigheid

Recensie

Na de aanslag zes maanden eerder verblijft Leora Ebersole met een aantal andere mennonieten in de bergen en Leora zit in over Moses Hughes, de man die hen hielp te ontsnappen. Niet lang nadat Leora hoort dat Moses nog leeft, besluit Seth, haar broer, zich aan te melden bij het leger en dan is er nog de zogenaamde landbouwcommissie die werkkampen in het leven heeft geroepen om mensen daar als slaaf te laten werken om voor eten te zorgen. Hand over hand neemt de dreiging toe en Leora weet steeds minder wie ze kan vertrouwen. Waar het begin van dit verhaal ontstellend was door de massale stroomuitval, is dit deel vooral aangrijpend en confronterend, omdat het toont waartoe mensen in staat zijn als alle zekerheden wegvallen. De schrijfster heeft de verwarrende gevoelens en emoties, en de twijfels richting God die daarbij komen kijken zo op papier weten te zetten dat de dilemma's van de hoofdpersonen die van de lezer worden. Geen happy end-roman, maar een waarover je blijft nadenken en die je achterlaat met vragen waar je eigenlijk helemaal niet over na wilt denken, maar wel zou moeten. Roman die met 'Bewaar ons'* een tweeluik vormt en niet zo goed zelfstandig te lezen is. Door de rol van het geloof en de mennonitische leefwijze vooral voor christelijke lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789029726870 | 304 pagina's

Titel Breng ons samen : roman
Auteur Jolina Petersheim
Secundaire auteur Lia van Aken
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kok, [2017]
Overige gegevens 304 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The divide. - Carol Stream, Illinois : Tyndale House Publishers, Inc., (c)2017 - Vervolg op: Bewaar ons
ISBN 9789029726870
PPN 411110993
Genre familieroman - protestants milieu
Thematrefwoord Mennonieten
Taal Nederlands