Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De Bosatlas van het Nederlandse voetbal
Boek

De Bosatlas van het Nederlandse voetbal ([2017])/ concept en samenstelling: Noordhoff Atlasproducties, Eredivisie en Jupiler League, Jurryt van de Vooren, cartografie en redactie: Noordhoff Atlasproducties ; tekst: Jurryt van de Vooren

Atlas met kaarten over het voetbal in Nederland, o.a. over het ontstaan, de profs, amateurs, stadions, vrouwenvoetbal en clubs. Met veel kaarten, tabellen en kleurenfoto's. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze Bosatlas brengt de Nederlandse voetbalinfrastructuur tot in detail in kaart. De thema's die achtereenvolgens behandeld worden zijn: het ontstaan van het voetbal, de amateurs, de profs, de commercie, de stadions, de maatschappij, het internationale voetbal en clubs in het betaalde voetbal. Op het eind is de 'Voetbalkaart van Nederland' opgenomen waarop de exacte plaats van alle voetbalclubs is aangegeven. Er is aandacht voor prof- en amateurvoetbal, (kunst)grasvelden, vrouwenvoetbal, straten en tribunes die vernoemd zijn naar een oud-voetballer en de ligging ten opzichte van stations. Ook is aangegeven in welke klasse een amateurclub speelt in 2017. Hier en daar is een heel klein foutje ingeslopen, maar dat kan gebeuren met clubs die dezelfde naam dragen. Rijk geïllustreerd met tabellen, kaarten en kleurenfoto's. Bevat een register bij de voetbalkaart en een namenregister. Al met al een meesterwerk over de sport die letterlijk en figuurlijk het dichtst bij de Nederlander staat. Van alle inwoners woont bijna 94 procent binnen een straal van drie kilometer van een voetbalveld. Voor voetballiefhebbers, zowel volwassenen als jongeren vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789001123048 | 213 pagina's

Titel De Bosatlas van het Nederlandse voetbal
Auteur Jurryt van de Vooren
Instelling /Noordhoff Atlasproducties
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Noordhoff Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 213 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 35 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789001123048
PPN 413170128
Rubriekscode 619.11
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voetbal; Nederland; Atlassen
Trefwoord Gelderland
Sportverenigingen
Sportterreinen
Stadions
Voetbal
Atlassen
Sportgeschiedenis
Geschiedenis; 19e eeuw
Geschiedenis; 20e eeuw
Geschiedenis; 21e eeuw
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Voetbal