Dit is geen bedtijdverhaaltje
Boek

Dit is geen bedtijdverhaaltje ([2017])/ door Will Mabbitt & Fred Blunt, vertaling [uit het Engels]: Marjolein Algera

Sophies vader leest haar een verhaal voor dat ze al kent. Dat is veel te saai, dus ze verzint er van alles bij, waardoor het een waar spektakel wordt. Prentenboek met drukke, stoere kleurenillustraties en tekst deels in ballonnen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Voor het slapengaan krijgen kinderen vaak dezelfde verhaaltjes voorgelezen. Maar wat als je als kind wat anders wilt? Sophie neemt het verhaal van haar vader over en gaandeweg wordt het wilder en wilder. Een leeuw, een lichtzwaard en een robotdinosaurus komen allemaal voorbij, waardoor het oorspronkelijke schattige verhaaltje verandert in een waar spektakel. De meeste pagina's bestaan uit de pagina's uit het nieuwe verhaal van Sophie, gecombineerd met het meisje en haar vader die daar commentaar bij geven. Dat maakt het wel wat heftig, door tekstballonnen en relatief veel tekst naast de kleurrijke, drukke illustraties. Voor heel jonge kinderen kan het wat onoverzichtelijk worden maar voor wat oudere kinderen juist extra aantrekkelijk en stoer. Leuk aan de afbeeldingen is dat de tekenstijl verschilt tussen het voorleesverhaal en dat van Sophie en haar vader. Er is duidelijk oog voor detail en het verhaal is genietbaar voor zowel kinderen als volwassenen. Voor ouders is de afbeelding van een uitgeputte vader een erg leuke afsluiter. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026144745

Titel Dit is geen bedtijdverhaaltje
Auteur Will Mabbitt
Secundaire auteur Fred Blunt ; Marjolein Algera
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2017]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Colofon vermeldt: "text Will Mabbitt & illustrations Fred Blunt" - Vertaling van: This is NOT a bedtime story. - Puffin Books, (c)2017
ISBN 9789026144745
PPN 411119702
Thematrefwoord Slapengaan ; voorlezen
Taal Nederlands