Ferrari de legende
Boek

Ferrari de legende ([2017])/ onder redactie van Leonildo Turrini, tekst: Leonildo Turrini ; vertaling [uit het Italiaans]: Alexander van Kesteren

Overzicht van alle modellen die Ferrari ooit maakte, van 1947 tot 2017. De snelste Ferrari haalde 350 km/u. Met veel feiten, weetjes en kennismaking met vier beroemde Ferrari-rijders. Bevat veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Recensie

Overzicht van de rijke geschiedenis van het Italiaanse automerk Ferrari, het betreft de periode van 1947 tot 2017. Sinds het ontstaan wordt het bedrijf in een adem genoemd met de formule 1, waarin reeds vele successen behaald zijn. De kleurrijke uitgave doet qua lay-out en formaat (A4) aan een tijdschrift denken. Het is meer een kijk- dan een leesboek, omdat de kleurenfoto's een flink deel van de pagina's beslaan. Voor de meeste autotypen zijn twee bladzijden gereserveerd, waarop foto's staan van het model. De korte teksten, die veelal in een kader zijn opgenomen, bevat voornamelijk feiten en weetjes over o.a. snelheden en bouw. Volwassen taalgebruik. De letters zijn vrij klein en staan, afhankelijk van de kleur van de achtergrond, in verschillende kleuren. De kleuren rood, geel en zwart overheersen. Naat de feiten komen ook enige bijzonderheden aan bod, als achtergrondinformatie. In de laatste hoofdstukken komen vier bekende Ferrari-rijders (o.a. Schumacher) aan bod. In een korte samenvatting wordt uitgelegd wat zij voor Ferrari en de autosport hebben betekend. Zeker na de successen van onze landgenoot Max Verstappen is het formule 1 racen weer razend populair geworden en zal dit boek gretig aftrek vinden bij de liefhebbers van ca. 12 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789067979368 | 95 pagina's

Titel Ferrari de legende
Uniforme titel Ferrari
Secundaire auteur Leonildo Turrini ; Alexander van Kesteren
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Sport International, [2017]
Overige gegevens 95 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Ferrari the best. - Modena : Franco Cosimo Panini Editore S.p.A., (c)2017
ISBN 9789067979368
PPN 411241680
Rubriekscode 657.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ferrari ; Autocoureurs
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Automerken