Gevlucht!
Boek

Gevlucht! voor oorlog, honger en geweld ([2018])/ Harriet Brundle, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Hiskia Peters

Waarom vluchten mensen, hoe doen ze dat en waar komen ze terecht? En hoe kijken andere mensen hier tegenaan? Ontdek via een test hoe het voelt om te vluchten naar een ander land. Met vragen en kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Makkelijk lezen MENS EN MAATSCHAPPIJ ; VLUCHTELINGEN BRUN

Recensie

Wat is een vluchteling, waarom vluchten mensen, hoe doen ze dat en waar komen ze terecht? In elf hoofdstukken (van een spread) wordt er informatie over gegeven. Ook is er aandacht voor hoe het voelt om een vluchteling te zijn en hoe mensen tegen vluchtelingen aankijken. Daarna volgt een quiz over de inhoud en een test met vragen waardoor de lezer zich in een vluchteling verplaatst. Tot slot zijn opgenomen een woordenlijst, een lijstje met boeken en websites en een beperkt register. Per hoofdstuk zijn er korte teksten in vrij grote letters, veel - soms schrijnende - 'met tape vastgezette' kleurenfoto's en korte weetjes of uitspraken van vluchtelingen in aparte kaders. Het boek beschrijft de huidige tijd; actuele situaties (o.a. Calais, Syrië) worden met plaats en datum aangehaald. De informatie is zeer actueel, maar wellicht ook snel gedateerd. De toon van de tekst is informatief en ook lastige onderwerpen als mensensmokkelaars en gestorven vluchtelingen komen aan de orde. Samen met de soms best moeilijke informatie is het daarom echt een boek voor oudere kinderen. Met de code voorin het boek is een online versie te raadplegen waarin o.a. gekozen kan worden voor voorlezen, aangepast lettertype (dyslexiefont) of vergrote tekst. Vanaf ca. 10 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463411554 | 31 pagina's

Titel Gevlucht! : voor oorlog, honger en geweld
Auteur Harriet Brundle
Secundaire auteur Hiskia Peters ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Refugees : world issues. - BookLife, (c)2016
ISBN 9789463411554
PPN 412774127
Rubriekscode 313.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vluchtelingen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vluchtelingen