Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Hamsters
Boek

Hamsters ([2018])/ Christina Gardeski, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Monica Terpstra

Lees alles over hamsters. Hoe leven ze in het wild, waar verstoppen ze hun eten en hoe oud worden ze? Met veel online extra's als werkbladen en filmpjes. Met paginagrote kleurenfoto's. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de reeks 'Dier in huis!', onderdeel uitmakend van de overkoepelende serie 'Vertel maar-boeken', verscheen dit in oblong formaat uitgegeven boek over hamsters. Het is een eerste kennismaking, waarbij jonge kinderen antwoord krijgen op vragen als: 'Wat eet een hamster?' en 'Kan een hamster ziek worden?'. Het vertel maar-element krijgt vorm door vertelwoorden die zijn toegevoegd aan de teksten en waarin de voorlezer wordt uitgenodigd om in eigen bewoordingen het verhaal te vertellen of aan te vullen. De tekst staat op de linkerpagina in groot lettertype met zeer ruime interlinie. Op de rechterpagina een duidelijke kleurenfoto, waarbij het opvalt dat de hamster vaak close up in beeld komt. Achterin staan een woordenlijst, blokje meer weten (boeken en websites) en een register. Afsluitend is er een kort kennistestje over hamsters bestaande uit drie vragen. De reeks bestaat uit zes boeken, en gaat over bekende huisdieren als konijnen, vissen en honden*. Naast het boek is er ook online materiaal beschikbaar, zoals werkbladen en videofilmpjes. Een logo op de tekstpagina geeft dat aan. De daarbij benodigde code is vermeld. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411776 | 24 pagina's

Titel Hamsters
Auteur Christina Mia Gardeski
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Hamsters. - Capstone Global Library Ltd., (c)2017. - (Pet questions and answers)
ISBN 9789463411776
PPN 412774011
Rubriekscode 634.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hamsters; Verzorging
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Hamsters

Relaties/Serie

Dier in huis!
Boek

Dier in huis! (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Christina Mia Gardeski
Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend