Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het dinosaurusboek van a tot z
Boek

Het dinosaurusboek van a tot z een optocht van alle dino's ([2017])/ Dustin Growick, Darren Nash, vertaling [uit het Engels]: Joost Zwart

Van de Abelisaurus tot de Zuniceratops: van a t/m z komen alle dino's voorbij. Je ziet ook hoe groot of klein ze zijn. Met weetjes over o.a. wanneer dino's leefden en waarom ze zijn uitgestorven. Met grote kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot boek vol afbeeldingen en informatie over alle dinosaurussen waarvan wij resten op aarde hebben gevonden. Er is veel aandacht besteed aan de opbouw van de informatie. In de inhoudsopgave is te zien dat de dino's op alfabetische volgorde worden besproken, soms onderbroken door kleine stukjes extra, meer algemene informatie, zoals: wat zijn dino's, wanneer leefden zij, waar leefden zij en hoe komt het dat zij zijn uitgestorven. Ook is er aandacht voor de fossielen van de reuzendieren en de opgravingen. De duidelijke bladzijdenummers onderaan de bladzijden maken het makkelijk snel de gewenste informatie te vinden. Naast de paginagrote afbeelding van elk dier afzonderlijk (soms alleen bv. de poten) staat ter vergelijking ook een afbeelding van een kind of een eigentijds dier. Aan het eind van het boek is een overzicht opgenomen van alle dino's in een kleiner formaat. Ook zijn een register, een verklarende woordenlijst en een verantwoording toegevoegd. Speelse kleurrijke lay-out met kaders en korte teksten in verschillende lettertypes- en groottes. Dit alles geeft een onrustig beeld, maar wijst wel naar de kern van de informatie. Vrij compleet overzicht van dino's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000359110 | 143 pagina's

Titel Het dinosaurusboek van a tot z : een optocht van alle dino's
Uniforme titel Het dinosaurusboek
Auteur Dustin Growick
Secundaire auteur Darren Naish ; Joost Zwart
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2017]
Overige gegevens 143 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Dinosaur : a tot z. - London : Doring Kindersley, (c)2017
ISBN 9789000359110
PPN 410840661
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen