De grote atlas van de dinosaurussen
Boek

De grote atlas van de dinosaurussen (2017)/ geschreven door Emily Hawkins, geïllustreerd door Lucy Letherland ; vertaling [uit het Engels]: Adrienne Hak, Laura Hak en Mascha de Vries

Ontdek waar dinosaurussen leefden, wat ze aten en waar ze goed in waren. Grote atlas met landkaarten en kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze grote, rijk geïllustreerde atlas (38 cm) begint met een wereldkaart, inhoudsopgave en een inleiding over het prehistorische avontuur waar de lezer instapt. Daarna volgen zes hoofdstukken verdeeld naar werelddelen: Noord-Amerika, Midden- & Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Azië & Het Midden-Oosten, Australië & Antarctica. Daarbij wordt uitgelegd dat de continenten nu op andere plekken liggen dan in de tijd van de dinosaurussen. Ieder hoofdstuk opent met een kaart van het betreffende werelddeel met tekeningen van de dinosaurussen op de juiste plek. Op iedere dubbele pagina wordt één dinosaurus besproken met altijd een kleine kaart in een cirkel met de exacte plaats en een kader met korte informatie. Illustraties en teksten vormen één (druk) geheel. De bijzondere tekeningen zijn erg kleurrijk, hier en daar is er een grapje in verwerkt. Het boek sluit af met een index. De lezer ontdekt alle mogelijke soorten dinosaurussen en leert waar ze leefden, wat ze aten, hoe ze eruit zagen maar ook waar ze goed in waren. Inclusief de laatste ontdekkingen op dit gebied. Nederland staat ook in de atlas, met de Mosasaurus. Een zeer compleet overzichtsboek. Van de illustrator verschenen eerder 'De grote avonturenatlas' (2015) en 'De grote dierenatlas' (2016). Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047624011 | 85 pagina's

Titel De grote atlas van de dinosaurussen
Auteur Emily Hawkins
Secundaire auteur Lucy Letherland ; Adrienne Hak
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2017
Overige gegevens 85 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 38 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: Atlas of dinosaur adventures. - London : Wide Eye Editions, (c)2017
ISBN 9789047624011
PPN 412985446
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen; Atlassen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen