Ridders
Boek

Ridders ([2018])/ Kraig Helstrom, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Ridders waren de stoere strijders in de middeleeuwen. Lees hoe ze oefenden, vochten, welke wapens ze gebruikten en hoe ze zich beschermden. Met grote actiefoto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'Stoere strijders' lees je over de soldaten van vroeger, in andere delen is aandacht besteed aan o.a. gladiatoren en ninja's*. Dit boek richt zich op ridders. De lezer kan leren over de training van een ridder, het steekspel, de wapens en de kledij. Tot slot is er een hoofdstuk over het einde van de ridders, waarin duidelijk wordt waarom er nu eigenlijk geen ridders te paard meer meedoen in een oorlog. Het boek bevat een duidelijke inhoudsopgave, een woordenlijst, een register en een dubbele pagina met boeken en filmpjes voor kinderen die meer willen lezen. De tekst, zo'n acht zinnen per dubbele bladzijde, is simpel door het alledaags taalgebruik en de korte zinnen. De letters zijn groot. Het boek heeft daarom het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Mooie paginagrote kleurenfoto's illustreren de tekst. Naast de hoofdtekst, is er ook op iedere pagina een 'ridderweetje' te vinden. Toch lijkt er maar weinig in het boek te staan: van de 24 pagina's zijn er eigenlijk maar negen pagina's met tekst. Het thema en de stoere actiefoto's zullen veel kinderen (vooral jongens) wel aanspreken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463411356 | 24 pagina's

Titel Ridders
Auteur Kraig Helstrom
Secundaire auteur Mary Waaijer ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Knights. - Bellweather Media, Inc, (c)2012. - (History's greatest warriors)
ISBN 9789463411356
PPN 412774305
Rubriekscode 925
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ridders
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Ridders

Relaties/Serie

Stoere strijders
Boek

Stoere strijders (2018-...)

vol.
Uitgeleend