Kidsweek feiten en fabels
Boek

Kidsweek feiten en fabels dieren ([2017])/ tekst en samenstelling: Lotte Stegeman, illustraties: iStock

Wist je dat er vogels zijn die niet kunnen vliegen? En dat er dieren zijn die een zomerslaap houden? Lees allerlei weetjes en fabels over dieren uit de hele wereld. Met records, quizjes of iets een feit of fabel is en moppen. Met zwarte silhouetten van dieren. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 12/07/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Dieren WETENSWAARDIG HEDEN STEG

Recensie

Wist je dat er vogels zijn die niet kunnen vliegen? En dat er dieren zijn die een zomerslaap houden? Klein boekje met de leukste feiten en fabels over dieren uit de kinderkrant de Kidsweek. Er is een indeling gemaakt in soorten dieren: zoogdieren, reptielen, amfibieën, vogels, vissen, insecten en uitgestorven dieren. Elk hoofdstuk is ingedeeld volgens eenzelfde volgorde. Na algemene informatie en weetjes is een quiz opgenomen waarbij kinderen zich over bepaalde stellingen kunnen uitspreken: is het een feit of fabel? Daarna volgen cijfers en records en als laatste moppen. De informatie is geïllustreerd met zwarte dierensilhouetten. Achterin staat ook welke bronnen er gebruikt zijn voor de Kidsweek en dit boekje. Het is een leuk en aantrekkelijk, handzaam boekje voor kinderen waarin ze kennis kunnen opdoen over het dierenrijk. Het lettertype is duidelijk, maar niet al te groot. Het niveau van de moppen is helemaal geschikt voor kinderen. Prima boekje voor liefhebbers van feiten en weetjes vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000358465 | 93 pagina's

Titel Kidsweek feiten en fabels : dieren
Uniforme titel Dieren Feiten en fabels
Auteur Lotte Stegeman
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2017]
Overige gegevens 93 pagina's - zwart-wit illustraties - 14 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789000358465
PPN 410830283
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Wetenswaardigheden ; Zoogdieren ; Pterosauria ; Vogels ; Vissen ; Insecten ; Uitgestorven dieren ; Reptielen ; Amfibieen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden