Ditjes & datjes dieren
Boek

Ditjes & datjes dieren ([2017])/ tekst: Harriet Blackford, illustraties: Britta Teckentrup ; vertaling [uit het Engels]: Het Korenhofje

Wat eten dieren? Hoe ziet de poep van dieren eruit? Allerlei weetjes van dieren, met collageachtige kleurenillustraties van dieren. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat staat er op het menu van dieren? Hoe bewegen dieren? Vierkant prentenboek met een variëteit aan basisinformatie over dieren voor jonge kinderen. De 16 hoofdstukjes beslaan twee naast elkaar gelegen pagina's, met thema's als: mens en dier, dieren en vormen, dieren en patronen, dieren met een huisje, kleine kinderen worden groot, poepweetjes. In dit laatste, voor kinderen intrigerende onderwerp wordt de hoeveelheid olifantenpoep per week vergeleken met het gewicht van kinderen. Centraal staan kleurrijke prenten van dieren in een collageachtige techniek tegen een witte achtergrond. De stijl doet enigszins denken aan die van Eric Carle. Bij deze illustraties staan korte, basale teksten van meestal een zin zoals: 'Heb je weleens gezien hoe een rups in een vlinder verandert?'. Er is een groot vetgedrukte letter gebruikt. Oorspronkelijk Engelstalig, vertaald in vlot Nederlands. In dezelfde opzet verscheen 'Ditjes & datjes dinosaurussen' (2015)*. Deze toegankelijke uitgave is goed bruikbaar, zowel thuis als in de peuterspeelzaal, kinderopvang en onderbouw basisschool. Kinderen houden van prentenboeken die op deze wijze gepresenteerd worden. En het onderwerp zal hen ook aanspreken. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463131094 | 37 pagina's

Titel Ditjes & datjes dieren
Uniforme titel Ditjes & datjes Ditjes en datjes Ditjes en datjes dieren
Auteur Harriet Blackford
Instelling /Korenhofje, Bergen (NH)
Secundaire auteur Britta Teckentrup
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2017]
Overige gegevens 37 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Let's talk about animals. - Boxer Books Limited, (c)2014
ISBN 9789463131094
PPN 412528657
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren